Жираф без петна озадачи учените (СНИМКИ)

0
106

Жираф без петна бе забелязан в Намибия и остави учените напълно втрещени. Той е първият по рода си, забелязан в дивата природа, съобщиха от Фондацията за опазване на жирафите.

Безпрецедентната гледка се случила в частния резерват за дивеч Mount Etjo Safari Lodge, намиращ се в централна Намибия. Екскурзоводът Екарт Демасиус видял и снимал монохромното младо жирафче по време на разходка из резервата с площ от около 90 000 акра.

Едва няколко седмици по-рано, в зоопарк в Тенеси, САЩ също бе родено жирафче без характерната си окраска. Бебето вече носи името Кипеке, което значи “уникален” на суахили.

От фондацията твърдят, че случаят е първия, наблюдаван от 50 години насам. За последен път подобна аномалия е наблюдавана в зоопарк в Токио през 1972.

Сара Фъргюсън, ветеринар на диви животни и координатор по опазване на здравето във Фондацията за опазване на жирафите, споделя, че двете скорошни неопетнени жирафчета са чисто съвпадение и че няма данни, които да предполагат, че това оцветяване се среща по-често, отколкото в миналото.

Това откритие е просто поредния пример за “странния начин, по който работи светът”. “Толкова съм изненадана и удовлетворена, че има още много да се учи и открива за жирафите”, коментира ветерниарят.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source