Управлението на Везните в зодиака започва на 24 септември и завършва на 22 октомври. Ярката индивидуалност на жените, родени под този знак, се обяснява с нейната уникалност – това е единственият зодиакален знак, представен от неодушевен предмет. В древногръцката митология образът на везните се свързва с богинята на правосъдието Дике, дъщерята на Зевс и Темида. Слизайки от Олимп на грешната земя, богинята безпристрастно претегли съдбата на хората на кантара. Впоследствие Зевс поставя съдбоносния атрибут на богинята в небето. Виждайки го отгоре, човечеството винаги трябва да помни за най-висшата справедливост и поддържане на баланс в живота си.

Стихията на Везни – Въздух. Въздушността на знака се проявява с лекота на общуване, бързина на ума, неизчерпаемо въображение, способност да се отгатне тенденциите на времето и модата. Управляващата планета е Венера. На земния план естественият магнетизъм му съответства. Венера надари нежните, чувствителни жени Везни с мистериозно влечение към противоположния пол. Цветове на Везни: всички пастели, особено сини, бледозелени, лилави, люлякови. Те са в хармония с безкрайното въздушно пространство. Камъни -талисмани: кварц, опал, мрамор, сапфир, циркон, диамант. Някои от тях действат особено благоприятно върху представителите на този знак: опалът вдъхва надежда, която може да вдъхновява жените Везни, защото те толкова се страхуват от провал; сапфирът организира тази ветровита зодия; цирконът дава решителност, която на Везните понякога липсва!

Характер

Сред другите знаци, жената Везни е изненадващо хармонично същество. Благодарение на покровителството на Венера, те притежават такива качества като общителност, доброжелателност, способност да обичат, творчество и вечен копнеж за красота. Такава дама, като никой друг, знае как да води конструктивен диалог. Тя е готова да изслуша всички гледни точки, да заеме мястото на събеседника и да оцени ситуацията отвън. Тя избягва крайности, несправедливост, физическо и духовно несъвършенство на интуитивно ниво.

Жените Везни са в състояние да намерят красота в най-обикновените неща и да създадат естетическо пространство около себе си. Всеки обект в тяхната среда, било то облекло или обзавеждане, е не само утилитарен, но и външно привлекателен.

Добродетели

Списъкът на добродетелите на дамите, родени под знака на Везни, е безкраен. Нека назовем само някои от тях:

 • деликатност изтънченост
 • учтивост
 • справедливост
 • искреност
 • спокойствие
 • безкористност
 • елегантност

Жените Везни са като скъпи бижута: те не са поразителни поради крещящия си дизайн, но ценителят веднага разбира, че те са дело на опитен майстор. Везните имат тънко чувство за вкус, вулгарността и вулгарността са им чужди, хем са скромни, хем смели.

Недостатъци

Основното отрицателно качество на жените Везни е, че не знаят как да вземат решения бързо – постоянно се съмняват, анализират дълго време и понякога пропускат щастлива възможност в ситуации, в които трябва да действате незабавно. Те са толкова зависими от партньор, че понякога се обезличават и губят независимост. Други отрицателни черти включват:

 • женственост
 • мързел
 • снобизъм
 • лекомислие
 • подозрителност
 • нерешителност
 • непрактичност
Качества, които трябва да се развиват
На първо място, Везните трябва да култивират почтеност и независимост. Най-тревожното време за представителите на този знак е лекомислената младост. За да не чупят дървата в зората на живота, те трябва да се борят с естествената нерешителност, в противен случай претеглянето на плюсовете и минусите може да се проточи за неопределено време и всички съдбоносни моменти могат да отминат. Везните трябва да се научат да контролират настроението си, което се променя като времето в морето. Особено полезни за жените Везни могат да бъдат медитативните практики, към които те имат вътрешно предразположение.
Това, което жената Везни обича
Щастието на Везните е стремежът към вътрешна хармония. Те го търсят навсякъде: във философски книги, природа, приятелства и семейни отношения. Везните обичат, когато всичко около тях е перфектно, тогава душата на такива дами е напълно спокойна. Тъй като подобна идилия на практика не се среща в нашия свят, дамите Везни научават умението за избирателно зрение от детството. Ако затворите очи за недостатъците наоколо, те не съществуват. Просто, как всичко е гениално!
Жените Везни обичат спокойствието и спокойствието. Звукът на прибоя и пеенето на птици са по-приятни за тях от оглушителните ритми на партито. Такива дами са щастливи, когато намерят интересно хоби и имат достатъчно време да заемат душата си. Те обичат реда и чистотата, защото във въображаемата им вселена това е незаменим атрибут на красотата на външния свят. Те могат да стигнат до мръсна работа, само когато чувството им за красота изпитва тежък дискомфорт.
„С една дума, жените Везни обичат Съвършенството във всичките му проявления и самите те се стремят да го превърнат колкото е възможно повече. Както можете да видите, исканията не са скромни, така че те стават или най-щастливите на Земята, или винаги търсят проблемите и недостатъците на другите.“

Какво не харесва една жена Везни

Такива дами не понасят груби, лошо възпитани хора. Те се опитват да избягват компании, където има шумни, натрапчиви личности, които се смеят и говорят на висок глас. Ако принудителната комуникация с нетактичен човек не може да бъде избегната, тогава враждебността може да се прояви като осезаем стрес. Най-вече жените Везни не обичат силни писъци, скандали и други насилствени конфликти, защото от тях такива Дами изпитват не само психическо объркване, но и физическо заболяване. Те мразят несъбраните, винаги закъснели хора, тъй като самите те са образец на точност и старание.

Представителите на този знак не могат да понасят страданията на другите, опитвайки се да го облекчат по всички възможни начини. Те ще бъдат първите, които ще преведат старицата от другата страна на улицата и ще отстъпят в транспорта, ще поставят изгубено коте в сигурни ръце или ще хранят бездомно куче. Деликатните Везни са напълно съгласни с думите на Владимир Висоцки: „Не обичам студен цинизъм, не вярвам в ентусиазъм, а също и когато непознат чете писмата ми, гледайки през рамото ми“ /„Не ми харесва! “ /. Ако обаче претеглите на кантара това, което Везните обичат и не харесват, първата несъмнено ще надделее.

Как да завладеем жена Везни

Завоюването на млада дама Везни е просто и трудно в същото време. Всяко ново гадже преминава щателна проверка: тя подсъзнателно сканира неговата биологична съвместимост (оценява външния му вид и харизма) и в зависимост от резултатите прави присъда, добавяйки към белия или черния списък. Основният критерий за оценка е доколко човек отговаря на собствената си визия за красота (прочетете списъка на присъщите на Везните добродетели).

„Външният вид при избора на партньор едва ли е на първо място за нея. Използвайки дарбата на чар, Везните могат да си позволят да обичат красиви мъже.“
По този начин, ако първият етап от проверката е преминат и отговаряте на положителните критерии, тогава само няколко умели комплимента и елегантен букет цветя ще ви гарантират благоволението на момичетата Везни. Но не мислете, че дамите Везни са несериозни и се интересуват само от външния вид. Те просто мислят, че маниерите и изрядността са важна част от човешката личност. Така че да очаровате Везни „на крива коза“, действайки по изработената схема, няма да работи. Бъдете готови да бъдете креативни, ако искате такава дама да ви обърне внимание. Ако срещнете студенина от страна на красивата представителка на този знак, поканата за културно-развлекателно събитие ще ви помогне да стопите леда. Не забравяйте, че Везните могат да удрят везните до основата на творчеството в различни форми: музика, живопис, театър, архитектура. Най -добрите възможности за първа среща са разходка из красива стара къща, вечеря в кафене с оригинален интериор, посещение на концерт на камерна музика.
Любовта и бракът
Везните са двоен знак. От една страна, нейните собственици – самият баланс, от друга – постоянно балансиращи на ръба на вземане на решение. Личният живот не прави изключение. Момичетата Везни толкова внимателно и внимателно избират партньор, като анализират максимално подробно неговите силни и слаби страни, за да могат да пропуснат добър улов от ръцете си. Избраният може просто да се умори да чака присъдата на вечно съмняващите се Везни.

Обикновено роднини и познати ги насърчават да вземат решение. Забележките, че всички приятели са женени от дълго време, най-накрая могат да ги тласнат към сериозна връзка. Втората половина на вечно съмняващите се Везни може да бъде посъветвана да не чакат, когато искат да пробват сватбена рокля. Най -добре ще действа ултиматум: „Спешно трябва да се оженим, иначе …!“ След като се оженят, жените Везни започват активно да оборудват уютно гнездо, където всичко е подчинено на техните представи за красота. Не им пречете да създават уют, оставете дамите да обзавеждат къщата за тяхно удоволствие, да отглеждат редки орхидеи и да правят дизайнерски ремонти, защото знаят как да направят това перфектно.

Подходяща професия

Жената Везни не може да се похвали с бизнес хватка и предприемачески дух. В бизнеса те предпочитат партньорства. Вродената им дипломация и безконфликтност им помага да работят успешно върху акции. Видът дейност, в която Везните могат да бъдат най-успешни, трябва да има връзка с красотата и хармонията. Изисканите везни не са подходящи за тежък, изтощителен физически труд. Ако едно момиче прояви склонност към танци, пеене, актьорско майсторство, поезия, то може да се превърне в истинска звезда. Жените Везни могат да постигнат висоти в кариерата си, само когато правят това, което обичат, например в областта на архитектурата и дизайна, козметологията, парфюмерията, изкуството, готвенето, цветарството, модата, бижутата. Сред момичетата от този знак има много фотомодели, манекенки, манекенки, работници на музеи, художествени галерии. Но приоритетната област за Везните са социалната и обществената сфера. Техните феодове са юриспруденция, нотариални кантори, консултации, дипломация, секретариат, журналистика, синдикални институции, услуги за запознанства, хоби клубове. Заслужава да се отбележи, че способността да се изчислява пазарната ситуация ги прави добри финансисти.

Здраве

Жените Везни са крехки и уязвими. Грубостите, обидите и обидите увреждат не само психологическото, но и телесното здраве – обидни груби думи нараняват такива дами като куршуми. За да стигнат до нормално състояние, им трябва време, но е малко вероятно да искат да общуват отново с нарушителя. Характерна особеност на здравето на жените Везни е повишената чувствителност на организма към заболявания: дори незначителни нарушения им причиняват силна болка и дискомфорт. Уязвимата цел на Везните е отделителната система (бъбреци и пикочен мехур).

„Усъвършенстването на такива натури се проявява не само на духовно, но и на физическо ниво. Мускулно -скелетната им система може да има повишена крехкост. За укрепването му се препоръчват изпълними упражнения, без излишни тежести.“

Рискът от възпалителни заболявания на червата е доста висок, така че трябва да се придържате към щадяща диета и да не се увличате по грубата храна (сурови и мазни меса, пушени меса, неузрели плодове, твърди сурови зеленчуци, екзотични храни и др.) За жени от този знак, хипотермията е нежелателна, което може да причини страдания на лумбалната област.

Как да възпитаме детето-момиче Везни

В детството Везните са спокойно, непретенциозно създание. Тихият характер и външната милост ги кара да изглеждат като истински ангели. Можете да ги глезите и галите колкото искате, без да се страхувате, че ще станете егоист. Отглеждайки момиче Везни, трябва да обърнете внимание на практическата страна на живота. Винаги витаят в облаците, мечтаят, обожават красиви истории. Научете я да анализира действията на съседите си, да разпознава тяхното благотворно и лошо влияние. Не забравяйте да обясните на подрастващото момиче Везни, че не всички мъже са като нейните любими герои от рицарски романи. Вроденият мързел на детето Везни трябва да бъде критикуван само в крайното му проявление. Ако едно момиче обича да бъде мързеливо, но се справя добре в училище и помага по къщата, тогава няма причина за безпокойство.

Наталия АНИКИНА

Най-красивите жени, родени под знака на Везни

16. Хема Малини / Hema Malini (род. 16 октомври 1948 г.) – индийска актриса.

15. Милен Демонжо / Mylène Demongeot (род. 29 септември 1935 г.) – френска актриса.

14. Фрида Пинто / Freida Pinto (род. 18 октомври 1984 г.) – индийска и американска актриса.

13. Бриджит Бардо / Brigitte Bardot (род. 28 септември 1934 г.) – френска актриса, певица.

12. Рита Хейворт / Rita Hayworth (род. 17 октомври 1918 г.) – американска актриса и танцьорка.

11. Сришти Срешта / Shristi Shrestha (род. 18 октомври, 1988 г, Читван) – Мис Непал Свят 2012, Мис Свят 2012 четвърта финалистка.

10. Олга Фадеева / Olga Fadeeva (род. 15 октомври 1978 г.) – белоруска и руска актриса.

9. Ингрид Ривера / Íngrid Rivera (род. 8 октомври 1983 г.) – Мис Пуэрто-Рико Вселена 2008.

8. Зулейка Мендоса / Zuleika Mendosa (род. 3 октомври 1987 г.) – пуерториканска актриса, Мисс Вселена 2006.

7. Катрин Зита-Джонс / Catherine Zeta-Jones (род. 25 септември 1969 г.) – британска актриса.

6. Валентина Зеляева / Valentina Zelyaeva (род. 11 октомври 1982 г.) – руски модел.

5. Клара Алонсо / Clara Alonso (род. 27 септември 1987 г ) – испански модел.

4. Ким Кардашиян / Kim Kardashian (род. 21 октомври 1980 г.) – американски инфлуенцър.

3. Катрин Деньов / Catherine Deneuve (род. 22 октомври 1943 г.) – френска актриса.

2. Рекха / Rekha (род. 10 октомври 1954 г.) – индийска киноактриса.

1. Моника Белучи / Monica Bellucci (род. 30 септември 1964 г.) – италиянска актриса и модел.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведи своя коментар
Моля въведи твоето име тук