Желязков: Безапелационно от наша страна. Попов: Много слаби бяхме

0
5


Наставниците на волейболните „Левски“ и ЦСКА Николай Желязков и Александър Попов коментираха вечното дерби, с които стартира първенство и бе спечелено от „сините“ състезатели с 3:0 в тяхната зала.

„Отборът ни показа изключителна сериозност и професионализъм. След спечелване на купа е един отбор да бъде ментално изхабен. Показахме професионализъм. Срещата протече безапелационно. Показахме много добра игра в центъра. Играхме много добре на блокада. Генерално направихме много силен мач.

Отношението на играчите и нивото на подготовка е добро за тази фаза. На моменти правим леки грешки. Не трябва да изключваме и младостта. Тимът е добре подготвен за момента. Не мога да кажа какво ни очаква в Европа. С нетърпение очакваме тези двубои.

Един млад състезател трябва да има опитни волейболисти, които да вижда. Важно е отношението към процеса на тренировките, към мачовете. Имаме състезатели, които са на изключително ниво като професионалисти. Опитните помагат много за израстването на състава“, заяви Желязков.

„Много слаба игра от нас. Съжалявам, че започнахме по този начин сезона. Изводи много, работа повечко. Нещата трябва да изглеждат по различен начин. Играта не върви. В „Левски“ всичко ставаше. Те са по-готови от нас. Това е основният извод. Хубаво е, че се случва в самото начало на сезона, за да имаме време да го поправим.

Не посрещахме добре и организацията се развали. Чисто психологически всички забихме нос в земята. Това е от липса на добра игра в момента. Бяхме слаби. Пътят (пред младите) е пред тях. Имат още много работа, за да реализират уменията си при мъжете“, каза колегата му Попов.





Източник 24часа