Емануил Йорданов: Заканите на Гешев не правят впечатление на никого. Има ли някое дело, с което би могъл да се похвали?

0
100

“Заканите на Гешев не правят впечатление на никого. Има ли някое дело, с което би могъл да се похвали? Не виждам пречка хора от съдебната система да контактуват с политици. Днешният брифинг на Гешев беше претопляне на манджата от миналата седмица. Когато някои хора говорят за политическо въздействие, да си помислят откъде и как идват. Крум Зарков може да бъде използван в управлението на държавата”, призова в ефира на Nova News Емануил Йорданов.
Всичко, което противоречи на интересите на Гешев, е противоконституционно. Проектът на “Зарков” е крачка напред, добре е да работиш, вместо да стоиш отстрани. Не би било лошо Гешев да каже какви и колко истини е крил в качеството си на главен прокурор, каза още бившият вътрешен министър.
Според него шапката на прокуратурата е достатъчно политизирана. “Имаме проблем с някои от ръководителите на съдебната власт. Иначе съдебната система работи, има юристи на високо ниво. Имаме проблеми и със законодателството. Не трябва да допускаме да се приемат недъгави закони, нито до върховете на съдебната власт да се изкачват хора, които не стават и за портиери”, смята той.

“Като временно решение ротационният председател на НС, проработи, но в личен план такава уговорка не харесвам. От своя страна ротационните премиери не представляват риск. Последните две години преминаха в служебни кабинети. Хората са уморени от вотове, едва ли е позитивно да ги караме да ходят на избори през лятото”, заяви Йорданов по повод актуалните политически събития в страната

Поставете оценка:

3.7

Оценка 3.7 от 13 гласа.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source