Д-р Комаровски: Най-заразните хора с К-19 са…

0
978
Лекарят разкри неочакван факт за заразата

Докторът и телевизионен водещ Евгений Комаровски разкри неочакван факт за коронавируса. Това той направи във видео, в което коментира последните новини за COVID-19, което беше публикувано в YouTube.

Според Комаровски основният път на разпространение на вируса е респираторен. В същото време коронавирусът има уникална характеристика, която „поставя огромен кръст върху опитите ни да изолираме пациентите и т.н.“.

„Както се оказва, хората са най-заразни около два дни, преди да се почувстват зле. Максималното освобождаване на вируса в околната среда е два дни преди появата на първите симптоми на заболяването “, обясни лекарят.

Той добави, че човекът, който разпространява вируса най-много, изглежда здрав. След появата на кашлица или други симптоми количеството на секретирания от нея вирус драстично намалява. На петия или шестия ден след появата на симптомите човек на практика престава да заразява другите, заключи лекарят.

Преди това Комаровски разсея няколко мита за пневмонията и нейното лечение. По-специално той обясни, че възпалението в белите дробове най-често може да бъде вирусно или бактериално. Важно е обаче да се разбере, че антибиотиците се използват само за лечение на бактериална пневмония. /Zdrave.to

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
 9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
 10. РИБОЛОВ
 11. ГЮВЕЧ
 12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 13. България – Китай 中国保加利
 14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
 15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт

 • Katharina Mazepa
 1. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 2. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА