Документалният филм „Цветана Манева. През времето“ бе представен в Русе

0
6


Документалният филм „Цветана Манева. През времето“ бе представен тази вечер в зала „Европа“ на Доходното здание в Русе. Събитието е част от фестивала „Есенни театрални срещи“, който се организира в крайдунавския град. Филмът е посветен на 80-годишнината на актрисата Цветана Манева, а модератор беше сценаристът на лентата Георги Тошев. Режисьор е Ема Константинова, а оператор -Николай Барулов. „Цветана Манева е голям чешит, голяма актриса“, каза пред публиката Тошев. 

В началото той представи и книгата „Тя. Цветана Манева“, написана от него и драматурга Яна Борисова.

„Много трудно се пише за близки хора“, каза още Георги Тошев. В представянето участва и актрисата Мариана Крумова. Тя каза, че за Цветана Манева винаги е малко да се говори. „Събрали сме се да празнуваме Цветана. При нея няма празни думи. Тя говори мъдро. Цветана Манева е много красива жена във всяка възраст и още по-умна жена. Тя е голям човек с характер и актриса“, каза Крумова. 

В Доходното здание тази вечер ще бъде представен и спектакълът „Честит рожден ден, Цветана“. С него ще бъде закрит и фестивалът „Есенни театрални срещи“ в Русе. 

/ТНП/



Източник БТА