Млади доброволци към Младежкия червен кръст в Добрич се присъединиха в събота към инициативата „Поход за свобода” срещу трафика на хора. Участниците, облечени в тениски с надпис „Днес още има робство”, преминаха в колона през централния булевард „25 септември”. Инициативата е организирана от Фондация „А21” и е посветена на Европейския ден за борба срещу трафика на хора – 18 октомври. Целта на събитието е да се привлече вниманието на обществото към проблема с отнемането на човешка свобода с цел сексуална или трудова експлоатация, казаха организаторите.

„Тук сме днес, за да изразим своята съпричастност към борбата срещу трафика на хора. С участието си в този тих Поход за свобода ние искаме да изразим несъгласието си с различните форми на подчинение и експлоатация на хората. По тези проблеми трябва да се говори, защото робството в последно време се модернизира, а злоупотребата с човешката воля  е престъпление срещу човечеството. Хората трябва да бъдат информирани и  да знаят как да потърсят помощ, когато са обект на насилие” – каза за Дарик радио Добрич Виолета Каменова, специалист в ОС на БЧК в Добрич.

Областният координатор на младежката структура на БЧК Зорница Иванова обяви, че всеки вторник младите доброволци се събират в сградата на хуманитарната организация и провеждат дискусии по актуални проблеми, за чието решаване могат да окажат съдействие и подкрепа.dnews.bg