Добрич: В присъствието на кмета Йордан Йорданов бяха изтеглени петте двойки, спечелили финансиране за инвитро процедури по проек

0
673

Добрич. В присъствието на кмета на Добрич Йордан Йорданов, представители на Фондация „Искам бебе“ и Енчо Малев, един от големите хлебопроизводители в страната, бяха изтеглени петте двойки, спечелили финансиране за инвитро процедури по проекта „Зрънце по зрънце живот“, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Срещата се състоя в Малката заседателна зала на Общината в присъствието също на нотариус Владислава Петрова и на журналисти.

По думите на Мария Георгиева, представител на Фондация „Искам бебе“ за Добрич, това е трета по ред национална кампания за подпомагане на двойки за инвитро процедури. Над 100 двойки от цялата страна са заявили желание за участие в кампанията. 23 от тях реално отговарят на условията за финансиране, определени по строг регламент.
„Говорим за един много назрял и наболял за обществото проблем. Успяхме да направим важна равносметка, че в крайна сметка, каквито и проблеми да имаме в нашето ежедневие и общество, едно единствено нещо е най-важно – това е да можем да посеем зрънце живот и всъщност да видим как то расте пред нас. Винаги съм казвал и продължавам да го твърдя, че децата ни са най-мили, това е най-скъпото нещо, онова, което всеки ден, всяка минута, всяка секунда ни поддържа живи. Това е нещото, към което се стреми всяка една двойка, всяко едно семейство. Искам да благодаря на Фондация „Искам бебе“, на социално-отговорния бизнес в лицето на г-н Малев затова, че прегърнахме заедно идеята и в крайна сметка, дори като начало да са само 20 000 лева, все пак това е някакво начало. Това е немалък успех за нас. Ще има подобни инициативи и кампании и в бъдеще. Искрено се надявам, че ще можем да привлечем и друг бизнес. Също се надявам, че ще привлечем и други общини, области, изобщо – държавата, защото в момента показваме една коренно различна кампания. Показахме обединението, към което трябва да вървим, и се надявам това да се мултиплицира, не само под формата на такава кампания“, заяви по време на срещата кметът на Добрич Йордан Йорданов.
След изтегляне на жребия по телефона той уведоми и поздрави една от двойките, спечелили 4 000 лв. за инвитро процедури. Такава сума ще получи всяка една от петте двойки. „Аз съм изключително радостен, че точно в навечерието на Коледа трябва да отчетем резултатите от тази изключително успешна кампания. Още когато я стартирахме, както аз, така и целият ни екип, бяхме изключително вдъхновени, ентусиазирани, уверени, защото вярвахме в тази кауза и защото видяхме, че добрите каузи, добрите идеи са вдъхновяващи и ни правят по-добри, особено в тези тежки времена, в които сега ние живеем. Цялата кампания не беше работа за нас, защото беше изключително удовлетворяващо да наблюдавам, и аз лично, целият екип, да гледаме как тези добри послания, добрите идеи, каузата, за която работихме, се попиваха буквално от много хора. Те се мотивираха допълнително и повярваха в доброто и, ако трябва да кажа нещо важно, то реално приносът за тази кампания, за нейния успех, не е нито на мен и моя екип, нито на кметството, на кмета и Фондацията „Искам бебе“. Това е кампания, която направиха хиляди хора, които бяха съпричастни, отделяха от залъка си, защото бяха убедени, че помагат за нещо изключително добро“, това заяви Енчо Малев, производител в региона на линия здравословен хляб, популярна в цялата страната. http://www.focus-news.net