Денков: Ще поканя зърнопроизводителите на нова среща, няма да искам оставката на министъра

0
101

©

Министър-председателят ще покани на нова среща зърнопроизводителите и няма да иска оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Това заяви самият той, след като зърнопроизводителите отказаха да се срещнат с правителството днес за обсъждане на мерките, с които да се преодолеят възможните негативни последици от вдигането на забраната за внос на украинско зърно, предаде репортер на “Фокус“.

“Ще ги поканя за следваща среща. Надявам се да се отзоват. Не виждам основания за отказ. Проблемите не се решават със заплахи, стачки. Те се решават, когато се седне на масата и се обсъждат конкретни числа – кой какво е получил, кой какво е загубил, кой какво очаква. Тогава има основа за разговор и основа за решение, защото  в крайна сметка решенията са важни“, заяви Денков.

По думите му секторът вече получава сериозни субсидии, а за последните две години паричните средства са се увеличили с 426 млн. лева заради войната в Украйна.

“Това, което е важно, е да видим средствата, които са налични – как да се използват най-ефективно и къде има специфични проблеми Секторът не е проблемен. Той е един от най-успешните в България“, каза още премиерът.

По повод исканата оставка на земеделския министър, Денков бе категоричен, че на този етап няма да я поиска, защото не вижда основания за това: ” За момента не виждам причина за оставката на министъра. Той е под изключителен натиск от всички страни. Когато влезем в експертна дискусия, той е изключителен експерт, човек от практиката, но това, което виждаме е набор от проблеми, които той трябва да решава в кратки срокове и в трудна среда като сегашната“.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Source