Делян Добрев: В кабинета “Габриел” няма да има досегашни министри на ГЕРБ

0
94

© bTV

Нито един човек от ГЕРБ, който е бил министър досега, няма да бъде сред имената в проектокабинета “Габриел”, каза в интервю пред bTV Делян Добрев от ГЕРБ.

Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще върне утре на президента Румен Радев изпълнен първия мандат за съставяне на редовно правителство. Имената на министрите ща станат ясни на церемонията.

“Не мога да кажа кои ще са министрите. Мога да кажа кои няма да са, мога да кажа какъв ще бъде профилът на министрите. Профилът ще е експертен, кабинетът ще бъде с ограничен мандат. Няма да бъдат включени ярки политически фигури”, уточни Добрев.

По думите му ГЕРБ продължава да търси по-широка подкрепа за това проектоправителство, освен на заявената вече от ДПС и “Има такъв народ“ (ИТН). С подкрепата на ДПС и ИТН се събират 116 гласа от нужните 121, напомни депутатът от ГЕРБ.

По думите броят на експертите от подкрепящите партии ще бъде разпределен пропорционално на боря на депутатите в съответната партия – ГЕРБ ще има между 13 и 15, ДПС – между трима и петима, а ИТН – двама.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник