На 28 март, около 08:50 часа, е получено съобщение за намерен мъж в безпомощно състояние в частен имот на територията на с. Черна, съобщават от полицията. Установено е, че двама мъже са влезли в дома на 71-годишен мъж и след нанесен побой са отнели от владението му сумата от 500 лева и мобилен телефон. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани 36-годишен мъж и 21-годишен мъж, и двамата от с. Черна. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура Добрич. Работата по случая продължава.

От Апелативна прокуратура Варна изпратиха повече информация за побоя и грабежа в село Черна.

Според АП, Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност мъж на 35 г. и  16-годишно момче от с. Черна за грабеж на 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишен техен съселянин. Престъплението, извършено в съучастие, е по чл. 198, ал. 1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.

Обвиняемите и жертвата се познавали от дълго време, понякога дори си гостували. В определени ситуации възрастният мъж заемал пари на двамата по-млади. Вечерта на 27 март, по време на посещение в дома на жертвата, 35-годишният мъж му поискал малък заем. Възрастният домакин първоначално се съгласил, а после отказал да даде исканата сума. С напредването на вечерта и под въздействието на употребения алкохол, двамата обвиняеми нападнали потърпевшия с цел да вземат пари от него, нанесли му няколко удара, ограбили сумата от 500 лв. и мобилен телефон от 70-годишния мъж и си тръгнали.

Към момента двамата мъже са задържани за срок до 72 часа и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо тях – „Задържане под стража“. Парите и телефонът са иззети и върнати на собственика им. НДТ

 

loading...