Свети, Цвети и Краси – талисманите на добричките Републиканци


Грижата за бездомните животни, както и създаването на активна, действаща зоополиция и изкореняване на насилието над животни от нашия бит са приоритети на местната организация на ПП „Републиканци за България“ от първия ден на създаването на структура на партията в Добричка област. Доброволци на „Републиканци за България“ могат да бъдат видяни ежедневно да хранят бездомничетата и често ги търсят за помощ на ранено животинче. Именно така в партийния офис се появиха техните талисманчета. Оказало се, че добри хора от Добрич спешно търсят начин за спасяване на трикрако бебе-коте, което тежи под 200 грама и чиято майка е блъсната от автомобил. Въпросното нещастниче било скрито на таванско помещение и над 5 дни е било без храна, без майка, без ласка…

Съдбата на мъничето така развълнувала членовете на партията, които по принцип са ангажирани с проблемите на бездомничетата, че те спонтанно решили да се опитат да спасят бебето-герой и да го превърнат в своя партиен талисман. Когато разбират, че малкият Свети /така го кръстили на водача на листата на партията Светослав Петков/ всъщност има братче и сестриче със същата зла участ, те светкавично решават, че Републиканци за България ще бъде още по-успешна не с един, а с цели три талисмана! Днес котенцата живеят в офиса на „Републиканци за България“ /до главния вход на ДТ „Йордан Йовков“/, те са изцяло медицински обгрижени, вече здрави, смело наддадоха тегло до впечатляващите 450 грама, затрупани са с възможно най-добрата храна и забавни играчки и разбира се – с голямо внимание. Наричат се Свети, Цвети /на лидера на партията/ и Краси /на втория в листата за Добричка област/. Имат си и гордо носят медалиони с гравиран номер 21 /номерът на бюлетината на „Републиканци за България“ за предстоящите избори/. А всеки, който желае да се запознае с тях, може да отиде в офиса на партията и да им се порадва.

„Хората трябва да сме съпричастни, да сме състрадателни, да си помагаме един на друг, както и задължително да помагаме на животни в беда – смята областният лидер на ПП „Републиканци за България“ Светослав Петков. Той се смее от сърце на въпроса дали някой няма да приеме спасяването на трите мъничета за предизборен пиар. Казва, че подобни жестове са ежедневие за хората от актива на партията. И освен това е категоричен, че подобни – на пръв поглед обикновени, малки неща правят големите добрини в живота. И е убеден, че бъдещето на България и на българите като нация трябва да е обвързано с доброта и с живот по правилата на Доброто!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

loading...