Д-р Даниела Дариткова ще бъде новият председател на Парламентарната група на ГЕРБ в 44-тото Народно събрание. Тя ще заеме мястото на Цветан Цветанов, който напусна Народното събрание.

В момента Дариткова е председател на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ. Борисов посочи: “Човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата. Тя е компетентна, с добро излъчване, член е и на Изпълнителната комисия”.
Д-р Даниела Атанасова Дариткова-Проданова е родена 28 септември 1966 г. в Пловдив. По професия е лекар. Завършила е Санкт Петербургския медицински педиатричен институт с пълно отличие и награда Златен Хипократ. Общински съветник от 2007 до 2009 г. в ОбС – Смолян.
Дариткова е член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Тя е депутат още от първия мандат на ГЕРБ, избрана от 22-ри Многомандатен избирателен район – Смолян. В 44-тото НС Дариткова заема поста на председател на парламентарната комисия по здравеопазване.
Член е на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите в парламента, както и на групите за приятелство на България с Казахстан, Израел, Латвия, Литва, Холандия, Чили, Гърция, Русия, Словакия и Узбекистан. Магистър по медицина и по здравен мениджмънт, специалист по педиатрия и обща медицина.

loading...