Гълъб Донев: Добре е да се мисли за работата в полза на хората, а не за оставката ни (ВИДЕО)

0
90

© Фокус

Не се наемам да прогнозирам какво ще доведе поредното преобръщане в отношението между първите и вторите в политическата система. В битието си на премиер повече от 9 месеца ще кажа, че е добре да се мисли не за оставката, а за работата в полза за хората, която ще се свърши преди да оставката, когато и да е тя. Това каза служебният премиер Гълъб Донев в началото на заседанието на МС.

“След първия празен мандат и очакването за изпълнен втори, предлагам служебното правителство да одобри отчет за постигнатото през последните 4 месеца. Преди да се свършило времето ни като служебно правителство да представим на хората това, което сме свършили”, добави той.

“Последователни сме в полагането на основния принцип на доброто управление, защото сме убедени, че всеки, който управлява държавата, е длъжен да се отчита за стореното във властта”, допълни премиерът.

По думите му в стратегическите документи се отбелязва, че отчетът е добра управленска практика. “Като правителство, което ще се отчита за втори път за последните 10 месеца ще добави, че не е страшно и не изисква изключителна смелост”, каза още Донев.

Според премиера най-големият успех на служебното правителство трудно може да бъде отчетено в протоколно решение и отбеляза:

“Ние управлявахме държавата в режим на нормалност, предвидимост и спокойствие, и това изглеждаше скучно на моменти. От друга страна забавлението, което предлага играта на въртележката върви с уточнението, че е възможно да загубиш равновесие, внимание и добра видимост за детайлите. Същото се отнася и за политическата въртележка. Да се надяваме, че участниците  ще имат стабилен вестибуларен апарат”, заключи служебният министър-председател.

За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник