2020 година се задава на хоризонта с редица завладяващи идеи и иновативни концепции. Днес ви представяме една от тях – първият „безкраен“ басейн, разположен на покрив с 360-градусова гледка към… Лондон.

Да, точно така. В града, чието основно прилагателно обикновено е „дъждовен“, ще можете да плувате в 600 000-литров басейн и едновременно с това да наблюдавате лондонските сгради от 220 метра височина – на покрива на 55 етажен небостъргач, който предстои да бъде построен и ще представлява 5-звезден хотел. Дъждът обаче няма да е пречка, тъй като температурата на басейна ще е 30°C, а неговото затопляне ще се осъществява чрез остатъчната енергия от климатичната система на сградата.

Проектът е на британската компания Compass Pools, а превръщането му в реалност най-вероятно ще стартира в началото на 2020 година. Алекс Кемсли, главният дизайнер и технически директор, споделя, че достъпът до басейна ще се осъществява чрез специална система с въртяща се спираловидна стълба, която се издига от дъното на басейна и достига повърхността. Истинска технологична и дизайнерска иновация примесена с Джеймс Бонд дух.

Друга технология ще включва анемометър за следене на скоростта на вятъра, който ще се свърже към компютърно контролирана система за управление на сгради. Тази система ще поддържа правилната температура в басейна и ще намали рисковете от разплискване на вода към улиците под него.
Впечатляващият басейн ще е с прозрачно дъно, а материалът е акрил, който позволява пропускането на светлина и пречупва слънчевите лъчи по подобен начин на водата.
Все още не е известна точната локация на Infinity London, но от Compass Pools се надяват процесът да стартира в началото на следващата година.
А вие бихте ли се гмурнали от високо?
Източник: www.premium.bg ;Автор:София Павлова

loading...