Гласувай, за да се чуе гласът ти!

0
341
В демократичните общества, каквото претендира да бъде и нашето, гласуването е най-висшата форма на участие в управлението, достъпна за гражданите. Когато става въпрос за твоята съдба, твоето бъдеще, твоя живот, е важно гласът ти да бъде чут. Най-сигурният начин това да се случи е като упражниш правото си на вот. От теб зависи на кого ще делегираш правата да взема решенията за развитието на твоята държава, град, село, осигурявайки на избраните народни представители необходимата легитимност, за да изпълняват задълженията си.
В този смисъл за всеки от нас е важно да отиде до избирателните урни на 2 октомври. Но още по-важно е това за младите хора и особено за 18-годишните, на които това им предстои за пръв път. Покажете, че ви пука – за вас, за приятелите ви, за родителите ви, за страната, в която живеете и може би се чудите дали да напуснете заради по-добро образование и живот в чужбина. Напомнете, че сте важни и с вас трябва да се съобразяват.
И да, клишето, че животът ни ще е такъв, какъвто сами си го направим, е вярно. 2 октомври е ден, в който е време всеки от нас да поеме отговорност за собствения си живот, споделяйки така и отговорността за общата ни съдба.
Аз ще го направя с номер 1