Габриела Дончева е спортист номер едно за 2022 г. Тя е шампион на България по Олимпийско карате, вицешампион на Национална купа „България“, европейски шампион и бронзов медалист по Шотокан карате-до, Международна купа „Дръстър“-Силистра.

Нейните подгластнички Симона Атанасова (второ място) и Яна Якимова (трето място) са носители на различни отличия от наши и международни спортни състезания.

За треньор на 2022 година на община Каварна бе обявен сенсей Ариф Арифов от Клуба по бойни спортове “Калиакра“.

„Отбор на годината“ за 2022 г. е отборът на Деца ІІ група на Футболен клуб „Калиакра, 1923″ с треньор Красен Петков.

По предложение на членовете на комисията за определяне на класацията „Спортист на година“ на церемонията се връчиха и плакети за изключителни заслуги в развитието на спорта в общината.

На церемонията по награждаване „Спортист на годината“ присъстваха спортисти, отбори, треньори, родители , приятели на спорта. В словото си кметът Елена Балтаджиева поздрави присъстващите и отправи пожеланието към прославилите се спортисти с думите: „Вървете като шампиони и показвайте класа и стил. Прославяйте с олимпийските си и шампионски титли името на Каварна – града, от който сте тръгнали и ви проправя пътя в страната и чужбина. Бъдете гордост с имената си за нашия град Каварна! Ще завърша с мисълта на румънската спортистка Михаела Радулеску: „Спортът е живот, както любовта и образованието. Направете място за всичко в живота си.“

Керанка Далакманска

https://bnr.bg/varna/