Добричка област е на път да стане зимен спортен център. Появата на спортната зала в Кранево преди две години дава възможност за активна спортна активност в няколко зимни спорта, които позволяват да се практикуват на закрито.
Досега на подготовка у нас са пристигали основно групи от Русия по хокей и фигурно пързаляне, както и състезатели от София и Варна. В края на миналата година своят камп проведоха децата, юношите и младежите от 10 до 16 години на хокеен клуб Динамо Москва, а през миналия сезон своята Академия доведе и легендарния фигурист Евгений Плюшченко.
От 5 януари в Black Sea Ice Arena стартират заниманията по хокей, като всеки, който желае да навлезе в този спорт може да се запише за тренировките, които ще са в събота между 16 и 18 часа, съобщи BGtourism.BG.
Месечната такса е 100 лева на човек. През януари продължават часовете по фигурно пързаляне под ръководството на Вячеслав Казаков, като пързалката е достъпна до всеки желаещ да кара кънки. От тази година домакините имат и спортен клуб, в който са картотекирали 20 състезатели по фигурно пързаляне. В спортната арена вече се провеждат и занимания по баварски кърлинг – изцяло ново занимание за любителите на спорта в Добричка област. За отборната игра в Ледената арена осигуряват оборудване и екипировка, а за януари има и отстъпка от 50% от цената.