Вълна от неодобрения заля мрежата: Скоро ще видите ротационни избиратели!

0
143

©

Мнозина споделиха в мрежата неодобрението и разочарованието си от идеята за ротационното правителство, видя репортер на “Фокус”.

Експолитикът Евгени Михайлов написа:

“Правете каквото искате, но после не се сърдете на хората, които ще ви обърнат гръб. Чета последите политумотворения след “конституционното правителство”. Ротационно…!? Ротационно правителство? Ротационен премиер? А да сте чували за ротационни гласоподаватели? Ще чуете! Скоро!!!”

“Ротационно правителство – звучи като правителство на грил. Да се образоваме малко по темата. На сайта на Кнесета (израелският парламент) има интересен документ по темата описващ подобна ситуация там през 2020-2021.

Накратко – не е завършило добре, а Израел съвсем до скоро беше в най-тежката си политическа криза с многохилядни протести именно на тема правосъдна реформа. Не ми трябваше Харвард. Диплома от Google стига. Машинен превод, прегледан, бива”, написа друг.

И още мнения:

“Какво ли не съм очаквал от “великите” ни съвременни политици? Но “ротационно” правителство на ГЕРБ и ПП надмина и най-смелите ми очаквания! Не знам в чия болна глава се роди, кой им даде тоя акъл, (вероятно “спонсорите”, които се уплашиха да не изпуснат “повода”, на който “разхождат“ България).

Не съм фен на Дилов син, но сравнението му за хибрид между кентавър и русалка ми хареса. И наистина, такава псевдополитическа шизофрения, само и само да се държи кокала и от двата краища, е нещо, което трябва да намери място в учебниците. Да знаят поколенията какви е чеда раждала някоя българска майка. Ако въобще ще има поколения българи след тези разсипници.

Помнете ми думата, тези без срам и свян и във война ще ни вкарат, ако най-накрая заспалият народ не се събуди и не ги измете от сцената. С метла или още по-добре с тояга”.

“Предполагам ротационно ще демонтират и модела “Борисов”. Къде е целият умнокрасивитет сега?! На новата КОАЛИЦИЯ – честито! И, моля Ви, не бягайте от тази дума! Бъдете честни поне пред себе си”.

“Политическо сепуку на ПП-ДБ.

Критиките към ПП-ДБ, че с приемането на идеята за ротационно правителство са изпрали Борисов и са предали протестите, ми се струват прибързани. Нека видим какво ще стане, защото ако това правителство изпълни посочените от ПП-ДБ и академик Денков 6 задължителни стъпки, прецаканият ще бъде Борисов. Ако те не се случат, прецаканите ще са ПП-ДБ. И това ще стане ясно много бързо, още като бъде внесен проектът за промени в Изборния кодекс, които да върнат изцяло машинното гласуване. Най-голямото препятствие ще бъде конституционната реформа за промени в структурата на прокуратурата и ВСС, където ще е необходима и подкрепа от други партии в НС. Но дори и подмяната на ръководствата на службите за сигурност и регулаторите ще бъде несъмнен успех.

Много от привържениците на ПП-ДБ и на промяната като цяло изглежда са убедени, че в такова правителство пак Борисов ще дърпа конците заради численото преимущество на статуквото в парламента. Това не ми изглежда сигурно. Борисов можеше да използва това преимущество, за да си направи съвсем лесно правителство с ДПС, ИТН и БСП, нещо на което всички те бяха готови. За него по-важно обаче е друго – да даде причини на Вашингтон и Брюксел да не го вкарат в разни лоши списъци и да го обявят публично за престъпник, какъвто несъмнено е. САЩ и ЕС искат България свободна от руско влияние, затова изградената по руски модел прокуратура, проруските служби за сигурност и корумпираните от Русия регулатори (все неща, за които е виновен и Борисов) трябва кардинално да се разчистят. И той ще трябва да съдейства, ако не иска мълчаливото неодобрение на Запада да се превърне в публично обвинение”.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник