Във Враца се проведе обществено обсъждане на предложението за конфискуване на тротинетки, ако се карат на забранени места

0
15



Предложението контролните органи да могат да конфискуват пътни превозни средства като велосипеди и тротинетки, ако се установи, че се карат на забранени места, бе обсъдено във Враца по време на обществена консултация. Това предложение е включено в проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Враца, внесена от кмета Калин Каменов. Според мотивите му целта е повишаване на ефективността при извършване на контролната дейност, осъществявана от служителите на общинската администрация и органите на МВР.

В проекта за наредба се посочва, че конфискуването на индивидуалните електрически и самобалансиращи превозни средства ще е до заплащане на наложената на водача глоба в размер на 50 лв. По време на общественото обсъждане бе направено предложение да започне дебат и да се предприемат мерки по отношение на безопасното използване на училищните дворове и спортните обекти.  

Проектът за изменение и допълнение на Наредбата за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в община Враца предстои да бъде разгледан и гласуван на заседание на Общинския съвет.

/ТТ/



Източник БТА