ВСУ с нов опит за удар по жп инфраструктурата на Крим, опитват се да нарушат логистиката на Русия в Херсонска и Запорожка област

0
104

©

Вчера, около полунощ, украински формирования са изпратили седем дрона Мугин-5 от импровизирано летище в района на Черноморск в Одеска област, пише “Рибар“.

Само пет са достигнали полуострова и са били свалени и приземени в северната част на Крим: четири на станция Мамут северно от Джанкой и още един близо до село Солено езеро.

Според Telegram канала, “съдейки по зоните на унищожаване на безпилотни самолети, въоръжените сили на Украйна са се опитали да нанесат удар по железопътната инфраструктура, свързваща Крим с Херсонска област.

Заедно с вчерашния саботаж на железопътния участък от Севастопол до Симферопол стават все по-очевидни намеренията на украинските части да нарушат руската логистика на Херсонското и Запорожското направление.

В същото време, едновременно с излитането от района на Одеса, е получена информация за изстрелването на 14 БПЛА от летище Долгинцево край Кривой Рог в южна посока. Данните обаче не са били потвърдени.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник