ВСУ обявиха нов успех на Бахмутското направление

0
96

©

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) освободиха село Клещеевка в Донецка област, съобщи УНИАН.

“Клещеевка е наша! Войниците от бригада “Лють” заедно с братята си от силите за отбрана върнаха украинското знаме над освободената Клещеевка”, са съобщили от бригадата.

Отбелязва се, че работата по освобождаването на украинските земи от руските сили продължава.

“Овладяването” на Клещеевка е потвърдено пред журналисти и  говорителят на пресслужбата на Източната група войски Иля Евлаш.

Както УНИАН съобщи по-рано, през последните седмици украинските военни са постигнали известни успехи на Бахмутското направление. Преди няколко дни украинските въоръжени сили проведоха успешна атака и освободиха Андреевка.

Генералният щаб на украинската армия неколкократно съобщи, че украинските бойци изтласкват руските сили от Клещеевка и имат успехи край Бахмут.

На 8 септември Максим Жорин (бившият командир на полка “Азов”), майор от ВСУ и заместник-командир на 3-та отделна десантно-щурмова бригада, заяви, че украинските военни изтласкват руските сили от Клищеевка  край Бахмут и че повече от половината от селището вече е под контрола на ВСУ.

На 17 септември, в социалните мрежи започнаха да се разпространяват съобщения за окончателното освобождаване на селището. Андрий Ермак, началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски публикува снимка на бойци от щурмовите бригади “Лють” и “Цунами”, които държат украинското знаме на фона на църква, която вероятно се намира в Клещеевка.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник