Връчиха дипломите на абсолвентите от Видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“

0
22



Връчиха дипломите на абсолвентите от петия випуск на Видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Тържествената церемония започна с шествие под звуците на Градския духов оркестър. В сградата на драматичния театър „Владимир Трандафилов“ 69 завършващи получиха дипломите си. От тях седем са първенци на своите специалности и петима са отличници на випуска от образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“.  

Официални гости на тържеството бяха заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, Българският патриарх Даниил, районният мюфтия Неджати Али, областният управител на област Видин Ани Арутюнян, кметът на община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Борислава Борисова.

С радост и вълнение от името на академичната общност на филиал Видин на Русенския университет искам да изразя своята благодарност към представителите на държавната и местната власт, на Българската православна църква. Подкрепата, която оказвате на нашите студенти и на академичната общност, е важен елемент от техния успех и реализация, отбеляза ректорът на Русенския университет проф. Генчо Попов.

„Вие знаете, вие можете и ние безрезервно вярваме във вас. Вярвайте и вие в себе си и следвайте смело мечтите си, защото имате всичко необходимо да ги постигнете.“ С тези думи се обърна към абсолвентите ректорът на университета. И подчерта, че „придобитите знания ще ви водят, но вашата мотивация и решимост ще бъдат тези, които ще ви помогнат да постигнете целите си. Вярваме, че всеки нов випуск допринася за извисяването на Русенския университет, вливайки соята интелектуална енергия и правейки го по-устойчив и по-сигурен“. Той изказа благодарност и към преподавателите за усилията, който влагат всеки ден, за да формират и вдъхновяват бъдещи професионалисти на обществото ни.

Сигурни сме, че знанията и професионалните умения, които носите в себе си, ще служат за пример и гордост на града, региона и на България, отбеляза в словото си председателят на общото събрание на Русенския университет акад. Христо Белоев. Той получи плакет от кмета на община Видин д-р Цветан Ценков.

Българският патриарх Даниил поздрави завършващите за значимия успех в техния жизнен път. Висшето образование дава възможност за по-добра реализация, за професионално развитие и израстване в обществото, подчерта той. И насърчи абсолвентите „да бъдат преди всичко човеци“.

На церемонията присъстваха още членове на академичния състав, преподаватели, студенти и техните семейства.



Източник БТА