Спектакъла „Вампир“ от Антон Страшимиров могат да гледат любителите на Мелпомена на 16 октомври от 19 часа н ДТ „Йордан Йовков“. Режисьор на постановката е Стефан Спасов. Участват: Мария Гинкова, Мария Генова, Красимир Демиров, Любов Николова, Димитър Петров, Филип Янев, Стефан Сърчаджиев, Велизара Петкова, Татяна Христова.

Когато в началото на XX в. драмата „Вампир” излиза, част от рецензиите казват, че се е появила творба с мащаба на „Ромео и Жулиета”, творба, която да даде началото на модерната българска драма.
Наистина, сюжетно „Вампир” напомня на „Ромео и Жулиета”: любовта и животът на двама млади са погубени от жестокия конфликт на техните родители. Но уникалното, самобитното, заложено в нейния драматически конфликт, е едно дълбоко психологическо, почти мистично проникновение.

Животът на всички, искаме или не, се подчинява на закона на причинно-следствените връзки. Поведението ни, отношенията с другите, решенията, емоциите, действията ни, дори мислите са енергийни потоци, които излъчваме и тяхното качество е равно на вложените в тях вибрации – положителни или отрицателни. Излъчена, тази енергия рано или късно се връща към нас под формата на щастливи или нещастни събития. В живота ни нищо не е случайно, всичко зависи от това „какво сме посяли”… Вампирът е въплъщение на негативната енергия на гнева, омразата и жестокостта, върнал се да отмъсти на родителите си…

За информация и билети: Билетен център на ДТ “Йордан Йовков”  –  от 9.00 до 18.00 часа, и
на тел: 058/ 605 573

 

loading...