БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 18-21.05.2019

0
726

 

На 17 май, около 18:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал в с. Бранище, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Ситроен” със софийска регистрация, поради движение с несъобразена скорост с пътните условия, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента са пострадали дв жени на 18 години, пътуващи в лекия автомобил „Ситроен”, същите са прегледани с контузни рани, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 май, около 16:50 часа в град Добрич е спрян за проверка мотопед, без регистрационни табели управляван от 36-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 май, около 23:55 часа в град Добрич е извършена проверка на 30-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 0,58 грама, реагираща на марихуана и бяло прахообразно вещество с тегло 0,8 грама, реагиращо на амфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 май, около 15:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по околовръстен път на град Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 36-годишен мъж от град Добрич, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, напуска пътното платно и се блъска в крайпътна канавка. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,26 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 май, около 20:45 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с шуменска регистрация, управляван от 21-годишен мъж от с. Нова Камена, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин и канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 май, около 00:40 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 45-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,58 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 май, около 13:10 часа е получено съобщение за умишлено увредени моторни превозни средства, паркирани в района на ж.к. „Иглика” в град Добрич. Установено е, че чрез използването на камък, неизвестен извършител е унищожил предни и странични стъкла на лек автомобил „Фиат” с варненска регистрация и товарен автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 май, около 03:00 часа е получено съобщение за възникнал пожар в търговски обект, находящ се по ул. „Независимост” в град Добрич. Вследствие на огъня напълно е унищожен обекта ведно със стоката, находяща се в него. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 май, около 14:30 часа по пътя между с. Тригорци и с. Гурково, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация, управляван от 44-годишен мъж от град Балчик. В хода на проверката е установено, че водача на МПС, не притежава СУМПС и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание за същото нарушение. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.