Бургас: Със 150 гласа Кръстю Янев от ДПС печели частичните кметски избори в село Вълчин, община Сунгурларе

0
1082

Бургас. Със 150 гласа Кръстю Янев от ДПС печели частичните кметски избори в село Вълчин, община Сунгурларе. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Бургас Михаил Савов, председател на Общинската избирателна комисия в Сунгурларе. Кандидатит на за кметския пост бяха общо трима – издигнатият от ПП АБВ Ненчо Стойчев, предложената от БСП Гинка Тодева-Зенгинова и кандидатът на ДПС Кръстю Янев, който спечели частичните избори с 74% или 150 гласа. За Ненчо Стойчев са гласували 13% от избирателите или 26 души, а за Гинка Тодева- Зенгинова – 11% или 23 души. Регистрирани са 4 недействителни гласа.

Председателят на Общинската избирателна комисия в село Вълчин Михаил Савов съобщи, че изборният ден е преминал нормално, без нарушения. До урните са отишли повече от 50 на сто от жителите, като избирателната активност е 63%. В края на изборния ден на частичните избори за кмет на кметство Вълчин в община Сунгурларе са гласували 203 души от имащите право на глас 322.
До частичния избор се стигна, след като Общинската избирателна комисия прекрати правомощията на Кръстю Янев, тъй като в момента, в който е встъпил в длъжност през 2015 година, е бил собственик на действаща фирма. http://www.focus-news.net