БИЛГИН ЯКУБОВ СТАВА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА НПСД

0
790

Народната партия “Свобода и достойнство” има ново ръководство и организационни промени след Първия редовен конгрес на партията. Това съобщи новоизбраният председател и заместник-министър на отбраната в оставка Орхан Исмаилов на пресконференция в БТА.

Той посочи, че на първото заседание на Изпълнителния политически съвет /ИСП/, което ще се състои на 7 декември, ще предложи Касим Дал и Корман Исмаилов за заместник-председатели, а Билгин Якубов от Добрич – за новосъздадената длъжност генерален секретар. Сред останалите членове на ИПС са Николина Даскалова, Кемал Тинев, Кристиян Йончев и Тихомир Пейчев.
Нашата партия ще продължи да бъде център-дясно в политическото пространство – оставаме в дясното пространство и там ще търсим реализация на нашите идеи, каза Орхан Исмаилов. Сред приоритетите на партията е воденето на политика, която искат членовете й. Исмаилов отбеляза, че на вчерашния конгрес членовете, делегатите и симпатизантите на НПСД са попълвали анкети с въпроси за бъдещата политика на партията. След обработката на тези анкети ние ще се съобразим изцяло с тяхната воля, която ще стане решение на партията, посочи той.
Ще бъде създадена Комисия по коалиционна политика към ИПС, ще бъдат изграждани структури по места и ще се създаде практика за обсъждания и срещи на различни места, съобщи Исмаилов. По думите му, за да има по-голяма представителност на хората в регионите, се увеличава съставът на ИПС – от 13 на 17 членове, а броят на заместник-председателите – от четири на шест. Всеки от тях ще има ресор, за да се обхване максимално по-широк спектър от политики, обясни Исмаилов. Той съобщи, че като председател на НПСД, всяка седмица ще има приемен ден. НДТ