Бивш депутат от “Атака” и някогашен седесар учредява коалиция “За излизане от НАТО и ЕС”, съобщи самият той на пресконференция в БТА. Кирил Гумнеров, който от години се опитва да превземе кметския стол в Ловеч, изпревари лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов с решителни действия.  

Коалицията е в състав неговата партия “Нация” и Българската работническо-селска партия.

Гумнеров посочи, че със същото име – “За излизане от НАТО и Европейския съюз”, е била създадена и коалиция от партии. „Това е политическа коалиция, която е по-различна от всички съществуващи досега. Ние правим крайно евроскептична коалиция – нещо, което досега в България не е правено.

Съюзът има за цел да изведе България от НАТО и ЕС. А бившият депутат кани всички – и партии, и неправителствени организации, припознаващи двете точки като основни за идеологията им, да се включат в него. 

Със съучредители на коалицията 

Гумнеров твърди, че има сериозен процент българи, които не приемат членството на страната ни в тези две организации (НАТО и ЕС) и желаят България да се развива като свободна, суверенна и независима държава. „Държавата ни благодарение на членството ни в ЕС се намира на ръба на много сериозна криза – икономическа, социална, политическа, морална и военна.

Ние разбираме, че бъдещето на България трябва да бъде по-различно от това, което са приели нашите политици“, каза още Гумнеров.

Кирил Гумнеров е роден на 3 август 1969 г. в Пазарджик. Той бе депутат в 41-ото Народно събрание, избран от листата на Волен Сидеров в Ловеч. Впоследствие, заедно с още няколко законотворци, се отцепи от “Атака” и стана независим след изстъпленията на Сидеров и боя пред “Баня башъ” през 2011 г., завършил с кръв. 

Преди години с друг бивш атакист Стоян Иванов 

През 2012 г. създаде национална патриотична коалиция “Не на ЕС”, а впоследствие учреди и ПП “Нация”, с която мнократно вече се явява и на национални, и на местни избори.  https://lupa.bg