Община Балчик успешно изпълнява проект за подобряване на връзката на третостепенните пътни възли в Мангалия и Балчик до трансевропейски транспортни мрежи, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег Румъния – България 2014-2020. Това заяви днес ръководителят на проекта от българска страна Димитрин Димитров.

 

В Балчик се обновяват 9 километра по три лота. Единият е вече завършен – двукилометровата отсечка към болница „Тузлата“. Работи се в момента по рехабилитация на уличната мрежа на град Балчик – 400 метра от ул. „Приморска“, обръщач за автобуси на площад „Рибарски“ и кръстовището, както и 790 метра участък от главната улица „Черно море“. Ако времето позволява, дейностите ще приключат този месец. Най-мащабните обновления тепърва предстоят – ремонт на 5,5 километра общински път от Балчик до границата с община Каварна, който се очаква да завърши най-късно до началото на лятото.

Близо 7 милиона евро е стойността на проекта, от които за Балчик – над 3,5 млн.

Що се отнася до побратимената на Белия град община Мангалия – там ще бъдат рехабилитирани почти 8 километра по общо 17 улици, което включва и модернизиране на ул. осветление и видеонаблюдение.

Освен инфраструктурните дейности, по проекта община Балчик ще закупи специализирано високопроходимо товарно превозно средство с допълнително оборудване: предна косачка, устройство за разпръскване на пясък и гребло за сняг. Ще бъде изготвен двуезичен пътеводител за трансграничния маршрут с интересни и значими обекти, съобщи кореспондентът на Радио Варна Албена Иванова.

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
 3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
 4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
 7. БЪЛГАРИТЕ
 8. РИБОЛОВ
 9. ГЮВЕЧ
 10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 11. България – Китай 中国保加利
 12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
loading...