Има своите корени в развитието на древната африканска цивилизация. Африканците са сред първите, които се интересуват от звездите, измислят имената на планетите и започват да изучават астрология.

За да предскажат бъдещето, те използвали геомантия, където костите били хвърляни на случаен принцип, за да образуват линии и стрели. Получените линии и стрелки са построени на три нива. Така са създадени 12 фигури, от които по-късно е съставен африканският хороскоп.

Интересно е да се отбележи името на знаците на зодиака в африканската астрология, които символизират всичко, което е от голямо значение за жителите на Африка.

Хороскоп по дата на раждане

Баща или баобаб дърво (4 януари – 3 февруари)

Щастлив ден: четвъртък

Уязвимости: черен дроб и жлъчен мехур

Усет: миризма

Елемент: въздух

Щастливи месеци: януари и май

Дърво: баобаб

Зелен цвят

Основни характеристики: честност, снизхождение, внимателност

Този зодиакален знак е тясно свързан със Слънцето и светлината. Това са доста стабилни хора, честни, справедливи и внимателни. Много хора се обръщат към вас за съвет и ви вярват. Имате бизнес нюх, но никога няма да прекрачите човек.

Понякога сте изключителен късметлия. Но вие предпочитате да разчитате на силните си страни, а не на късмета, и сте готови да работите здраво.

Вие сте като скала за другите хора, доверете се на себе си и на своите вярвания. Трябва да се вслушате в желанията си и да направите нещо за себе си.

Здраве

Много е важно да спортувате, за да се отървете от стреса, който сте склонни да натрупвате. Ако е възможно, изберете дейности, които ви позволяват да се отпуснете, като ходене, тенис и плуване, както и упражнения за дълбоко дишане от пилатес и йога. Това ще ви помогне да се отървете от всичко излишно.

Майка или богатство от кехлибар и сребро (4 февруари – 5 март)

Щастлив ден: сряда

Уязвимости: нервна система

Усещане: зрение, особено на тъмно

Елемент: въздух

Щастливи месеци: февруари и юни

Дърво: кокос

Цвят: сиво и синьо

Основни характеристики : нетърпимост към различията, силна емоционалност и темперамент, замисленост и изобретателност.

Този символ е свързан с Луната, водеща светлина в тъмнината, която ни позволява да изследваме нашето подсъзнание. Вие сте човек, който знае как да развесели другите, притежавайки мекота и сила.

Вие сте способни да давате и другите се възхищават на вашата човечност и умение да слушате. За съжаление, малко хора могат да ви разберат, тъй като сте непревземаем. Не обичате да говорите за себе си и предпочитате да слушате другите.

Здраве

За вас е важно да ядете лека и здравословна храна и да устоявате на изкушението да ядете сладко. Освен това следете костите и белите си дробове. Не обичате много да спортувате, но трябва да излизате по-често на чист въздух.

Семейство (6 март – 4 април)

Щастлив ден: вторник

Уязвимости: бели дробове

Усет: миризма

Елемент: земя

Щастливи месеци: март и юли

Дърво: палма

Цвят: рубин

Основни характеристики:  щедрост, способност за получаване и даване, добри посредници

Символът на семейството е кръг с точка в центъра. Той олицетворява обществото и солидарността на хора от една и съща кръв или близки приятели.

Представителите на тази зодия са мили, симпатични и незаинтересовани, но понякога забравят за себе си, тъй като са заети с това да угодят на другите.

Винаги се тревожите за проблемите на другите хора и не се характеризирате с такива черти на характера като егоизъм и нарцисизъм.

Хората около вас често се обръщат към вас за съвет или посредничество, тъй като имате вътрешна мъдрост.

На родените под тази зодия е предопределено да извършат едно велико дело в живота.

Здраве

Родените под този знак обичат йога, стречинг, тай чи и бойни изкуства. Понякога харесват борбата, което е добро упражнение и начин да се вслушате в енергията им. За вас е важно да се отпуснете и да се грижите за себе си с етерични масла и масаж, да прекарвате време на тихо място, за да се заредите с енергия и да правите чести почивки, за да поддържате форма.

Служба на син или съсед (5 април – 4 май)

Щастлив ден: събота

Уязвимости: гръбначен и костен мозък

Усет: слух

Елемент: земя

Щастливи месеци: април и август

Дърво: акация

Зелен цвят

Основни характеристики:  склонност към отлагане, надеждност, нежност, любвеобилен характер

Символът на знака е вертикална стрелка, символизираща син, който търси своя път. Един син може да следва стъпките на баща си, ако не се опита да промени посоката или да продължи по собствения си път.

Хората, родени под тази зодия, са тези, на които можете да разчитате. Те винаги са лоялни, спазват обещанията си и ще се притекат на помощ, когато имате нужда от тях.

Вие сте енергични и готови да отдадете всичките си сили на това, което правите, понякога в ущърб на себе си или на релаксация.

Трябва да се обградите с мъдри, спокойни и внимателни хора и да ги слушате, когато ви молят да намалите темпото.

Хората ви обичат и обичат да са около вас, но трябва да се научите как да казвате „не“ или рискувате да се изтощите.

Здраве

Хората, родени под този знак, обичат всички видове спорт: колоездене, ходене, катерене и дейности на открито. Те са много активни, понякога пренебрегват съня и са склонни към нередовно хранене. Трябва поне веднъж в годината да си дадете пълна почивка и да не правите нищо – заслужавате го.

Дъщеря или пазар (5 май – 4 юни)

Щастлив ден: неделя

Уязвимости: вени и гърло

Усет: допир

Елемент: огън

Щастливи месеци: май и септември

Дърво: гуава

Кафяв цвят

Основни характеристики:  оптимизъм, драматизъм, човечност

Знакът на Дъщерята е женствен, но смел. Неговият символ е петолъчна звезда.

Това са щедри, оптимистични хора, които обаче са склонни да се тревожат без причина. Това може сериозно да съсипе живота ви. Трябва да виждате положителното в малките неща и да се научите да се доверявате на другите.

Вашата ярка природа е вашият коз в живота. Веселостта и способността да се грижите за другите ще ви предпазят от несгоди и ще ви помогнат да създадете много приятели.

Здраве

Дъщерите обичат отборните спортове, но трябва да внимават да не разкъсат мускулите си. Яжте риба и морски дарове, за да подхраните кожата и невроните си, както и да поддържате зрението си, което може да страда.

Чичо или предшественик (5 юни – 4 юли)

Щастлив ден: понеделник

Уязвимости: глава

Усет: вкус

Елемент: вода

Щастливи месеци: октомври и юни

Дърво: тропически кактус

Жълт цвят

Основни характеристики:  възприемчивост, справедливост, лидерство

Знакът е представен от квадратен символ с камък в центъра, сочещ нагоре. Според африканската астрология този знак символизира властта, но можете да приемете сила само с помощта на силата на убеждаване, в която не сте толкова силни.

Можете да бъдете властни и самовлюбени, понякога без да забелязвате емоциите на другите.

Сред положителните аспекти си струва да се отбележи чувството за хумор и способността да се смеете на себе си.

Това са лидери, шампиони, владетели и ментори с вродено чувство за справедливост.

Не забравяйте да се научите на търпение и да разберете, че не всички хора мислят и действат по същия начин като вас.

Здраве

Вие сте много активни и понякога можете да се изтощите. Спортът ще ви помогне да изразходите излишната енергия. Отидете на джогинг, ролери, сърф и тенис.

Вещица или съдия (5 юли – 4 август)

Щастлив ден: вторник

Уязвимости: бъбреци

Усет: допир

Елемент: огън

Щастливи месеци: юли и ноември

Дърво: африкански кедър

оранжев цвят

Основни характеристики:  реалист, популярен, магнетичен, земен, щедър, духовен, с въображение

Знакът на вещицата е представен от равностранен триъгълник, който представлява божественост и сила, а не зло.

Винаги сте имали ярка, решителна и привлекателна личност. Вие познавате себе си и сте добре запознати със своите силни и слаби страни.

Вие сте много щедри, нетърпеливи и сте склонни да действате без да мислите. Въпреки това, не губете време да съжалявате за миналото. Имате отлична интуиция и можете да видите какво се крие зад външната фасада, както и да разчитате хората. Заслужава да се спомене и вашата мистичност, която привлича и вдъхновява другите.

Здраве

Те са прекрасни, спокойни, искрени и неусложнени хора. Но трябва да сте физически активни, за да останете във форма. Дори ако е само ходене или плуване. Свържете приятели, за да останете мотивирани.

Лъв или кола орех (5 август – 3 септември)

Щастлив ден: сряда

Уязвимости: гениталии

Усет: вкус

Елемент: земя

Щастливи месеци: декември и август

Дърво: Кола орех

Черен цвят

Основни характеристики:  чувственост, случайност, смелост, нестабилност

Символът на лъва е млад и енергичен лъв. Ако сте родени под тази зодия, то вие сте един от щастливците, които обичат живота във всичките му проявления. Всички харесват вашето положително мислене и способността ви да се освобождавате от недоволството.

Вие сте жизнен, променлив човек, който обича да мечтае, но не винаги имате търпението да изслушвате или да успокоявате близки.

Вие обаче сте надарени с шесто чувство и инстинктивно усещате хората и ситуациите.

Също така си струва да се отбележи, че мразите рутината и сте склонни да сменяте често работа, дом, държави и партньори през целия си живот. Обичате да вървите към целта си, но след като получите това, което искате, се отегчавате и търсите ново предизвикателство.

Здраве

Лъвовете обичат всякакъв вид физическа активност, от плажни спортове до танци, но не винаги имат търпението да го правят редовно. Опитайте се да извлечете максимума от тренировките си.

Антилопа или пътешественик (4 септември – 3 октомври)

Щастлив ден: четвъртък

Уязвимости: стъпала и връзки

Усет: зрение

Елемент: въздух

Щастливи месеци: септември и януари

Дърво: савана

Цвят: светло розов

Основни характеристики:  чувствителност, склонност към скитане

Този знак е смесица от стабилност и липса на баланс. Антилопата е двоен знак, представляващ страх и надежда, заминаване и завръщане. Родените под този знак често се оказват между два свята.

Те са много страстни, любящи, взискателни и решителни хора. Искат всичко наведнъж, но са непостоянни и често променят мнението си. Те трябва да се научат да мислят спокойно и да приемат другите такива, каквито са.

Здраве

Периодите на силна умора могат да бъдат заменени от изблици на безпрецедентна енергия. Те се нуждаят от повече сън, пълноценна закуска, за да поддържат енергия и стабилно настроение.

Мъдрец или разстояние (4 октомври – 3 ноември)

Щастлив ден: петък

Уязвимости: сърце

Усет: слух

Елемент: вода

Щастливи месеци: октомври и февруари

Дърво: лиственица

бял цвят

Основни характеристики:  спонтанност, креативност, вътрешна сила, нетърпение, тревожност

Този символ е представен под формата на слон и олицетворява мъдростта на предците на Африка. Те са мили, но предпазливи хора. Освен това са емоционални и винаги мислят, преди да говорят. Мъдреците са ярък пример за сложността и двойствеността на човека.

Те могат да бъдат както идеалисти, така и манипулатори и състоянието им се променя в зависимост от времето и настроението.

Близките хора не винаги могат да ги разберат, но те се разбират перфектно. Представителите на тази зодия са много добри в адаптирането. Те инстинктивно знаят кои хора им влияят положително и кои не и дали могат да им помогнат да постигнат това, което искат.

Здраве

Представителите на тази зодия притежават неизчерпаем запас от енергия. Те са постоянно в движение: тичат, изкачват се до нови висоти, скачат от място на място. Те трябва да помнят, че въпреки че е много здравословно, почивката не е признак на слабост, а добър начин да останете винаги на върха.

Леля или дете на света (4 ноември – 3 декември)

Щастлив ден: събота

Уязвимости: вътрешни органи

Усет: вкус

Елемент: огън

Щастливи месеци: ноември и март

Дърво: евкалипт

Цвят: лилав

Основни характеристики:  щедър, силен, безкористен

Тази зодия е представена от дървена пръчка, която е символ на властта в Африка.

Природата е дарила тези хора с щедрост, щедър и незаинтересован характер. Те винаги привличат хората, тъй като излъчват положителна, успокояваща енергия. Това са късметлиите с развита интуиция, които винаги се стремят да се развиват както материално, така и духовно.

Те винаги виждат най-доброто в хората и затова другите веднага установяват връзка с тях. Радват се на живота и всичките му удоволствия, знаят кое е добро за тях и често глезят близките.

Здраве

Те са в добро здраве. Всичко, от което се нуждаят, са редовни упражнения, но трябва да сменят спорта, за да избегнат скуката. Добро решение биха били сезонните спортове и упражнения на открито.

Изобилие или реколта и обор (4 декември – 3 януари)

Щастлив ден: вторник

Уязвимости: кожа и кости

Усет: слух

Елемент: вода

Щастливи месеци: декември и април

Дърво: гинко билоба

Цвят: златист

Основни характеристики:  суета, щедрост, безгрижие, преданост

Символът на този знак е водопад, който представлява по-високи способности, богатство и изобилие във всички области на живота. Това са щастливците, които преминават през живота лесно и свободно, но не винаги мислят за другите.

Те са обичани от околните, но трябва да спечелят любовта на другите, като им отделят част от времето си. Въпреки че може да има много хора в тяхната среда, това не винаги са правилните хора. Опитайте се да се доверите повече на интуицията си.

Здраве

Трябва да практикувате индивидуални спортове, които изискват концентрация, като голф или конна езда. За вас е важно да се грижите за себе си.