Какво предстои за 2021 г.? Какви перспективи и приятни събития ни очакват в годината на Белия бик? Открийте всичко, което искате да знаете за близкото бъдеще в астрологичната прогноза и хороскоп за 2021 г.

Хороскопът за 2021 г. предсказва промяна, разклащане, трансформация. Периодът от 2019 до 2021 г. се нарича „Границата на Козирога“, а т. Нар. „Голяма мутация“ пада на финала му. Говорейки в детайли, той може да наподобява началото на 90-те години – радикална пробив в стереотипите, много нови възможности, докато все още нищо не е ясно. В източната астрология 2021 г. съответства на Белия бик (годината на Вола започва на 11 февруари 2021 г. и завършва на 1 февруари 2022 г.), символ на системното постигане на поставена цел, която е противопоказана да се провали. И това е първият важен момент – през 2021 г. всички зодии ще се нуждаят от постоянство, всеотдайност и упорита работа за успех. Но емоционални изблици, явна агресия и опити за постигане на цел от замах не само няма да донесат това, което искате, но и могат да бъдат опасни за другите. Годината е особено успешна от гледна точка на бизнес и самоусъвършенстване, докато личните отношения ще отстъпят на заден план.

През 2021 г. ще имаме четири затъмнения – две лунни и две слънчеви. И в двата случая положителните тенденции на Слънцето и Марс, нашите покровители на този цикъл, ще бъдат засилени. Освен това позицията на Марс ще бъде доминираща. Дори в древен Рим на този бог-планета се приписва надмощието над войната и плодородието. Това е уникалността, двойствеността на 2021 г., за която е вярно известното твърдение на Непот: ако искате мир, подгответе се за война. Наистина трябва внимателно да се подготвим за важни решения и да действаме бавно в условия на пълна или частична несигурност. Трябва да сте подготвени за това. Няма да има сто процента разбиране за случващото се. Няма да има еднозначно точна информация и гарантирани алгоритми за печелене. От друга страна, това не е адаптивен период и е по-добре да се придържате към първоначално избраната стратегия, отколкото да бързате между възможностите, за да угодите на обстоятелствата. Вероятни са сблъсъци и конфликти, победителят от които ще бъде най-сдържан, а военната мощ (по-общо казано физическа сила) ще бъде далеч от ключовия фактор тук.

От небесните тела на Слънчевата система, които могат да смесват нашите карти, в общия хороскоп за 2021 г. си струва да се отбележи Луната и ситуитивно – Плутон. Луната, като въплъщение на променливостта и пластичността, първо действа като антагонист на Слънцето и, второ, противоречи на основните принципи на този цикъл. Ето защо всички знаци на зодиака трябва да бъдат особено внимателни по време на лунни затъмнения, да не се доверяват на съмнителни личности и ситуации. Всеки факт, ако нещо зависи от него, трябва да бъде проверен двойно и лично убеден в него. Доверието ще си струва теглото в злато и не бива да се хвърля. Тази тенденция обаче ще има много обещаващи последици. Кардиналното положение на Луната ще ви позволи да различавате враговете от приятелите, да показвате истински намерения и няма да ви позволи да се спънете там, където ще има избор между разум и емоции. Хороскопът съветва винаги да избирате ума. Тази година няма да има алтернативи, водещи до успех.

Бялото е цветът на 2021 г. и той задава свои собствени тенденции. Това изобщо не е символ на чистота на намеренията. Това е способността да погледнете в себе си, увереността в действията си и волята, която може да преодолее всякакви обстоятелства. Наистина непреодолими препятствия не се очакват и ако изглежда, че това е така, ние просто се навиваме. Трудностите ще бъдат, но главно свързани с изобилието от събития, които се случват наоколо, потенциални насоки за развитие и липсата на ясни външни насоки. Но вътрешните забележителности остават, това е, което Уайт посочва. В същото време елементът на 2021 г. е Металът. В източната традиция металът съответства на Земята от европейската традиция. Това предполага, че Телецът, Девата и Козирогът априори получават силна позиция и ще могат да водят другите. Това не означава, че земните знаци ще имат по-голям късмет, но те ще могат бързо да се адаптират към бързо променящите се обстоятелства в началото на нов цикъл.

От материалистична гледна точка 2021 г. ще бъде особено успешна за знаците на Водата – това са Рак, Скорпион и Риби. Но точно тези знаци на зодиака често ще трябва да се справят с Луната – главният антагонист на годината, който редовно ще ги тества за емоционална стабилност. Знаците на Огъня – Овен, Лъв и Стрелец – ще получат условен имунитет срещу подобни тестове, те ще бъдат под пряката защита на Слънцето. Представителите на стихията на Въздуха (Близнаци, Везни и Водолей) ще заемат неутрална позиция и могат да се ръководят само от собствените си възгледи за случващото се. Въпреки това, за всички знаци сферата на любовта ще отстъпи място на господството на професионалната сфера и няма нужда да вървим срещу вятъра. Всичко, което се случва, ще се превърне в естествена последица от предварително взетите решения. Всеки ще трябва да се сблъска с нещо обезпокоително, но само за да стане по-силен и да се научи да преодолява обстоятелствата.

Като цяло хороскопът за 2021 г. е успешен за всички зодии, но астрологичната прогноза ни подготвя за нетипични събития и нетривиални, но обмислени и балансирани решения. Това е подходящ момент за всяка промяна и колкото по-драстични, толкова по-добре. Основното е, че тези промени не са измислени, тъй като сега има голяма вероятност да вземете желано мислене. Това е трудно, но интересно и прогресивно време, което ще наруши плановете за мнозина, но само за да ни отвори нови перспективи.

Астрологична прогноза за 2021 г.

Много, много различни събития и промени ни очакват през 2021 година. От астрологична гледна точка през 2021 г. сме едновременно в началото и в края на няколко планетни цикъла. На първо място трябва да се отбележи цикълът на Плутон, който е в Козирог от 26 ноември 2008 г. до 20 януари 2024 г. Това означава, че ние се приближаваме все повече и повече към края на ерата на Козирога, усещайки възможно най-много последствията от трансформациите, станали през този дълъг период. И все пак, не само Плутон! Има много важни аспекти, които трябва да се отбележат в астрологичната ситуация. Например титаните като Сатурн и Юпитер през 2021 г. не само ще се озоват в съзвездието Водолей, което само по себе си е от голямо значение, но в края на декември 2020 г. тези планети формират епохален аспект – първото свързване на нова ера, даващо началото на 200 г. летния цикъл (говорим за десет 20-годишни цикъла на съединенията на Сатурн и Юпитер в знаците на въздушната стихия). В астрологичната среда моментът на преход на връзките на тези планети от един елемент към друг обикновено се нарича Великата или Голямата мутация, което буквално означава, че човечеството навлиза в нова ера. Нито повече, нито по-малко!
Разбира се, ако разгледаме 200-годишния цикъл и като вземем предвид четирите елемента, а след това 800-годишния цикъл, трябва да се разбере, че през 2021 г. тепърва навлизаме в нов непознат свят и следователно няма да имаме време да изпитаме напълно неговото значение. Въпреки че за тези, които биха искали да зърнат зад завесата на бъдещето, може да се направи паралел с историческите събития от последните два века. Когато за последен път Сатурн и Юпитер преминаха в нов елемент и образуваха първите съединения в знаците на елементите на Земята, човечеството преживя най-бързия растеж на своето население в историята, премина през индустриалната революция, за първи път отиде в космоса и впрегна ядрената енергия. Изобщо не е лошо, нали? Можете да се гордеете с подобни постижения. Нашият свят обаче е равновесна система, така че трансформацията и дисбалансът в една част от него означават дисбаланс и дисбаланс в друга. Войни, глад, геноцид … Какъв ужас не се е случвал през годините. Бързото развитие на индустрията и неконтролираният растеж на населението доведоха човечеството до нова граница, чийто пробив ни очаква още в нова ера, в периода на транзит на Юпитер и Сатурн в знаците на елементите на Въздуха.
Какво да очаквате през този период? Преценете сами. Елементът на Земята е преди всичко утилитаризъм. Това е нещо, което можете да докоснете с ръце; нещо, което дава реална полза на човек. Индустриалната революция от 20-ти век отговори точно на това искане. Air Release е нещо неуловимо. Не можете да докоснете въздуха с ръцете си, но в същото време е невъзможно да живеете без него (буквално дори няколко минути). На първо място, в астрологията Air е отговорен за социалната и информационна сфера на човешкия живот. Всичко е свързано с информация, взаимоотношения, интуиция, висша умствена дейност. Това е интересно и по своята същност неуловимо вещество, което съчетава принципа на топлина и влага (т.е. както активни, така и пасивни компоненти). И ако кажете, че това не може да бъде, тъй като едното противоречи на другото, тогава ще бъдете напълно прави. Това е цялата сол на въздушния елемент, в противоречие с истинската му същност! И така … Направете си собствени заключения. Разбира се, невъзможно е дори да си представим каква ще бъде нашата цивилизация след 100 години. Основните промени обаче определено не са в материалната, а в информационната сфера. Може би дори в самата структура на човешката структура и обществото като цяло, или в трансформацията на самия човек, като единица за измерване на обществото и дори преосмисляне на значението на такива променливи.
За да разберем характеристиките на 2021 г., трябва да се върнем към по-кратките цикли на Сатурн и Юпитер, както и прехода на тези планети през 2021 г. към Водолей. Въпреки очевидното противоречие в характеристиките на тези два газови гиганта от Слънчевата система, можем да кажем, че съвпадът на Сатурн и Юпитер в неговото съзвездие е крайната мечта на всеки знак на зодиака. Определено Водолей, Везни и Близнаци (но преди всичко Водолей) през 2021 г. ще улови късмета си, ще изтегли късметлия билет, ще отвори съкровище … Това е вашата година! Но Лъв … Като опозиция на Водолея, Лъв може да разчита само на сигурно убежище и успех, късмет, късмет – всички те, извинете, не са на ваша страна. През 2021 г., макар и в различна степен, същото важи и за знаците на елементите на Земята, изоставени от Юпитер и Сатурн. Те, освен Телец, включват Козирог и Дева. Но повече за това по-късно. Всеки от знаците има своя собствена прогноза, която можете да прочетете отделно. Тук бих искал да се върна към общата прогноза за 2021 г. и нейното значение като цяло.
Така че, за да разширим хороскопа за 2021 г. в логично удобен ред, ще анализираме значението на аспектите и позициите на планетите като определящи показатели за 2021 година. Започваме с Юпитер, като най-значимата планета в човешките съдби, и завършваме анализа с бавния и мрачен Плутон, който плава спокойно в здрача на Козирога вече второ десетилетие.

 

Юпитер във Водолей 2021

Какво знаем за Юпитер, освен, разбира се, че той е най-голямата от планетите в Слънчевата система? Първо, казвате, Юпитер е планетата на късмета. Да, така е, Юпитер насърчава растежа, разширяването и в резултат на това късмет във всичките му сетива. Той има и тъмна страна, която, разбира се, е по-малко известна, най-вече заради негативното си оцветяване, но сега си струва да се спомене за нея. Факт е, че Юпитер действа безразборно в някои случаи. Спомняте ли си древната притча за златната ръка на цар Мидас, която превърна всичко, което се докосна, в злато? Тя също превърна самия крал в златна статуя, когато той докосна лицето му, въпреки че той самият явно не го искаше. Юпитер също. Склонен е да дава късмет на всеки, който се нуждае от него, а също така е способен да разширява и умножава всичко, което докосва божественото му лице.

Така че, за добро или за лошо, но през 2021 г. Юпитер ще бъде в зодия Водолей. Това ще се случи от самото начало на Годината на Вола и ще продължи до 28 декември 2021 година. Само от края на пролетта до средата на лятото на този период Юпитер ще се потопи в призрачния басейн на Рибите, благодарение на своето ретроградно движение (13 май – 28 юли). Водолей е прогресивен и иновативен знак на стихията на Въздуха. След като се е установил здраво в този знак през 2021 г., Юпитер ще отвори широко очите и ушите ни за всичко ново и необичайно. Най-вероятно ще се случи нещо ново в областта на социалните връзки и информационните технологии. Поглеждайки от перспективата на днешния ден (ерата на Интернет, Google и Facebook), може да се каже – много повече? Е, наистина … Понякога изглежда, че съвременните хора вече са родени с таблет в ръце и с предварително инсталиран акаунт в Instagram! Дори съвременните родители, преживели ерата на компютъризацията и последващото смартфонизиране, се притесняват от тази перспектива. Всичко е истина! И точно за този случай Юпитер бърза да ни помогне. През 2021 г., сякаш случайно се плъзна в единадесетия знак на зодиака, умиротворен от амброзия, даден от чаша Водолей, царят на планетите ще позволи на човечеството да получи достъп до онези идеи, концепции и решения, които при всеки друг сценарий биха изглеждали плашещи, прекалено амбициозни, неосъществими или по някаква причина критериите са неподходящи.

И това не е всичко! Това все още не е приказка, а поговорка!

Самата поява на Юпитер в съзвездието Водолей се случва на всеки 12 години. Както обаче беше споменато по-горе, през 2021 г. той ще бъде придружен от мрачния владетел на времето Сатурн, което значително увеличава шансовете за нещо необикновено. През този период ще можем да видим цялата същност на цифровия свят, в който живеем днес, неговото значение или перспективи. А истинската магия трябва да се случи през лятото на 2021 г., от 13 май до 28 юли. В този момент, благодарение на ретроградното движение, Юпитер ще се потопи в съзвездието Риби, като за кратко ще засили ефекта от съвместното си „веселие“ със Сатурн при гостите на Водолей. Ако не революция, то в този момент трябва да се случи малка цифрова революция. Всъщност, след като пандемията от коронавирус на COVID-19, работата от разстояние и ученето де факто станаха норма, 5G технологиите вече не са измислица, което означава, че това е нещо друго. Самоуправляващи се автомобили, изкуствен интелект, термоядрен синтез? Или може би да се върнем към темата за виртуалната реалност и холограмите? Как ви харесва например холографски театър с живи актьори? Съвсем в духа на времето. Е, чакаме …

Сатурн във Водолей 2021

Нещо се е променило в живота ни от момента, в който мрачният Сатурн през март-юли 2020 г. за пръв път е погледнал зодия Водолей. Какво беше? О, да, да! Самоизолация поради COVID-19. Това, разбира се, беше истинско изпитание за всички, но никой няма да отрече, че след като загубихме малко свободата на движение на телата си в триизмерното пространство, без съмнение сме спечелили нещо ново. Например в нашия живот са се появили думи като дистанционно обучение и работа, комуникация с приятели в Интернет. Ние, разбира се, знаехме за всичко това преди, но нямаше причина да го използваме или нещо такова … Какво има! Партита, рождени дни и дори сватби започнаха да се правят чрез видео чатове. И нищо чудно. Водолеят е може би най-иновативният знак на зодиака, освен че гравитира към комуникация и креативно сътрудничество. От 2021 г. до 7 март 2023 г. Сатурн ще се установи здраво в този знак на зодиака, освен това, образувайки епохална връзка със своя спътник Юпитер, предвиждайки началото на цяла ера от знаци на стихията на Въздуха.

Всъщност самата поява на Сатурн във Водолей е значително събитие. Това не се е случвало от три десетилетия. Последното посещение на Сатурн в съзвездието на чаша Зевс е от февруари 1991 г. до януари 1994 г. Както и преди, това е уникален случай. И все пак мнозина смятат, че случаят е особено уникален в момента, тъй като изобретателността на Водолея през 2021 г. не просто се сблъсква с големите стратегически възможности на Сатурн. Те, наред с други неща, са благословени от успеха на гръмовержеца Юпитер, както и от началото на „Голямата мутация“ с прехода към въздушната стихия. Всичко е просто страхотно! Може ли нещо да се обърка ?! Да видим, разбира се … Но във всеки случай, цялата тази звездна мишмаш възникна точно в момента, когато светът има най-голяма нужда от нея. Човечеството е изправено пред толкова много предизвикателства, толкова много проблеми и трудности, наследени от минали периоди, че не можем да направим без божествена намеса. Е, просто нищо! Няма опции! Да … Честно казано, има още един проблем. Дори да приемем, че всичко ще бъде така и няма да има усложнения по пътя към ново светло бъдеще, можем ли всички да се обединим? Ще успеем ли да решим тези предизвикателства с общи усилия (в духа на Водолея)? Или, както преди, ще започнем да дърпаме одеялото върху себе си и да пометеме боклука под килима на съседа? Цялата предишна човешка история предполага друго. И последните години потвърдиха, че народите на синята топка са силно разединени. Така че това е въпрос … А как ще бъде всъщност – времето ще покаже.

За по-добро разбиране на бъдещето, нека направим кратка екскурзия в историята, нека поговорим за това какво всъщност може да бъде по време на транзита на Сатурн през Водолей, какво може да се обърка.

От най-новите, които ми хрумват, може би е датата на раждане на световната мрежа. Попада в средата на последния цикъл на Сатурн във Водолей, а именно на 30 април 1993г. На този ден документацията и софтуерът, свързани с технологията на WWW, достъпни за Европейската организация за ядрени изследвания CERN, бяха публично достъпни и най-важното безплатни за всички. Така да се каже, за доброто на цялото човечество! Така че, като правим паралели с подобни епохални събития, можем да заключим, че предстоящите трансформации ще бъдат не по-малко значими. Всъщност няма значение коя от технологиите или иновациите ще се превърне в тенденция: виртуална реалност или изкуствен интелект. Основното е, че хлебарки и плъхове няма да оцелеят в този Апокалипсис. Ще оцелеят само компютърни отрепки, които ще наследят земята в пост-апокалиптичното бъдеще. Но сериозно, тази ситуация показва необратимост на настоящите, както и бъдещите промени. Сатурн не е просто пръстенна планета с куп сателити. В древен Рим този бог (Сатурн) е смятан за господар на времето и смъртта, но не в буквалния смисъл на смъртта (за това, разбира се, Плутон е отговорен), а във временността на човешкото съществуване и смъртност. Сатурн беше представен като отпаднал старец с дълга роба, държащ в едната си ръка пясъчен часовник, измерващ човешката възраст, а в другата коса, събираща ужасна почит – човешки съдби. По този начин основната роля на Сатурн е да подтиква човек, напомняйки му за немощта на живота, като по този начин му пречи да почива на лаврите си. Така че, що се отнася до 2021 г., можем да заключим, че ако някой все още е имал съмнения относно необходимостта от интернет информационни технологии, то в бъдеще не може да мине без тях. Всъщност появата на Сатурн във Водолей може да се разглежда като последното обаждане преди акта „който не е с нас, е против нас“. Днес е почти невъзможно човек да си намери работа без минимални компютърни познания. Утре няма да е възможно!

Друго интересно и значимо историческо събитие, настъпило по време на транзита на Сатурн през Водолей през 90-те години, е разпадането на СССР през декември 1991 г. (около десет месеца след началото на транзита). О, каква държава беше! Истинска съветска империя! В допълнение към съвременна Русия, СССР включва още 14 съюзни републики и ако добавим страните от Варшавския договор, тогава можем да кажем, че СССР окупира половината свят! И това не е фигура на речта, беше толкова буквално. Досега половината от населението на тази несъществуваща сега държава, живяла по това време, си спомня СССР с добра носталгия. Второто полувреме заклеймява реда, който царува там заради това, което струва светлината! Но това, което е важно да запомним днес, е колко бързо се срути такава велика държава. Нещо повече, тя се разпадна отвътре, буквално се самоуби и не успя да изготви съюзен договор, който отговаря на всички републики. И сякаш това не беше достатъчно, тогавашното ръководство на страната изпитваше илюзии по отношение на бившите си опоненти, предполагайки, че сега Западът ще им помогне! Тези илюзии струват скъпо на Русия. Все още се смята за чудо, че страната не се е разпаднала през лихите 90-те. Усещаш ли го? Да, да … Отново призракът на Сатурн с коса! Изчезващ и излизащ от здрача на Сатурн, подтикващ човек и пометащ от картата на историята всичко, което не може да се адаптира към новите реалности. Положителното е, че можем да добавим, че за разлика от Съединените щати или Европейския съюз – две съвременни империи, ние вече сме тръгнали по този път. Може би през 2021 г. е време друга империя да се срине и този път няма да сме в този списък …

Уран в Телец 2021

Нека направим резерва веднага, че през януари 2021 г. ще има пет важни аспекта с политически безразличен Уран, за когото отдавна се подозира, че е лоялен към революционно настроените маси. Какво означава това? Нека да разберем. През януари 2021 г. Уран образува три квадрата: със Слънцето, Меркурий и Юпитер, както и тригон с Венера и съвместно с Марс. Като се има предвид, че повечето аспекти ще бъдат напрегнати, може да се предположат някои титанични промени в политическата и / или икономическата сфера. Буквално гордиевият възел, който няма кой да отреже. Всъщност януари 2021 г. подготвя почвата за перфектната буря. Тук обаче трябва да се направи още едно отклонение, като се каже, че подобни промени ще засегнат по-силно онези центрове на властта, които биха могли да натрупат най-значително финансовите институции на съвременния световен ред. Къде се намират всички тези финансови лостове? На първо място, разбира се, в САЩ. Така че другите страни не трябва да се притесняват за това толкова сериозно. Просто не се ласкайте по този резултат. В този случай всеки ще го получи. Това е като ядрена експлозия. Ако си спомняте, навремето имаше плакати под формата на нагледно помагало „Радиоактивно замърсяване след ядрена експлозия“: епицентърът, в който се топят земя и камък, зона на силно, слабо замърсяване и т.н. Но в крайна сметка дори зоната без радиация все пак преминава поради пренасянето на въздушни маси.

Нека да се справим подробно с влиянието на Уран. През 2021 г. небесният бог Уран, относително бавен в движението си, все още се намира в съзвездието Телец, където ще остане до юли 2025 г. включително. Така леденият гигант продължава цикъла, започнал през март 2019 година. За да разберем влиянието му върху хороскопа за 2021 г., трябва да разгледаме положението на Уран в Телец. Още в самото начало на 2021 г. Уран ще излезе от ретроградно движение и от 14 януари до 20 август ще се движи в обичайната посока, движейки се от 6 до 14 градуса на Телец. Така Уран ще засили влиянието на Юпитер и Сатурн (основните играчи през 2021 г.) в съзвездието Водолей. В допълнение, в началото на 2021 г. Уран формира поредица от аспекти с тези планети, което поставя въздействието на Уран през 2021 г. сред най-активните небесни фактори.

За какво отговаря Уран? На първо място трябва да се разбере, че транзитът на Уран през Телец се тълкува като глобално въздействие върху целия свят и по-често няма нищо общо със събитията в живота на индивида. И все пак Уран е планетата на технологиите, епохалните изобретения, ултра-прогресивното мислене, революцията и разрухата. Попадайки в Телец (знакът за управление на парите), Уран определено ще повлияе на тенденциите в световната икономика, в банковия и финансовия сектор. В различни аспекти тази ледена планета може да предвещава както значителни финансови загуби, така и невероятни материални облаги за онези, които са разпознали нейния основен вектор на движение във времето. През 2021 г. Уран ще премине към втория декан на Телец, който също трябва да измести вектора на неговото въздействие. На първо място, нараства значението на религията и духовните ценности, точните науки и социалната сфера. Всички те от своя страна ще повлияят на финансовия и икономическия вектор, развитието, по който човечеството ще избере за себе си. Всичко върви в полза на факта, че нашият свят навлиза в период, когато традиционните ценности чакат кардинална ревизия. Какво всъщност вече се случва днес … Но това въздействие може да се засили и трансформацията на такива трансформации ще се ускори през 2021 година.

В допълнение можете да забележите, че цикълът от аспекти на Юпитер и Уран е вътре в цикъла на аспектите на Сатурн и Уран, допълнително мобилизирайки и разширявайки радикалните промени, причинени от цикъла на съединенията на Сатурн и Юпитер. От която и страна да погледнете, Уран с титаничната си ръка невидимо тласка човечеството към развитие, без да оставя шанс за регресия.

Нептун в Риби 2021

От 2011 до 2026 г. планетата Нептун бавно се носи в духовно мъгливото съзвездие Риби. През 2021 г. транзитът му се извършва на втория и третия декан от 18 до 23 градуса на този знак.

Трябва да се има предвид, че в зодия Риби, владетелят на седемте морета и всички земни води, Нептун е в дома си. В присъствието на Нептун се проявява цялата същност на знака Риби, чиито представители в желанието си да опознаят далечните кътчета на дълбините на подсъзнанието отиват до края. Този леден гигант по принцип увеличава жаждата на хората за окултни и отвъдни практики и като правило в Рибите тази жажда достига своя връх. И все пак, 2021 г. ще се характеризира с преход към третия декан на Рибите. Той от своя страна е отговорен за мечтанието и в същото време за прагматичния поглед към обикновените неща; за анализ и преразглеждане на духовни ценности; за стандартизация в икономическата сфера; за научния подход и използването на съвременни технологии. Това само още веднъж потвърждава, че инициираната революция с началото на нов цикъл на съединенията на Сатурн и Юпитер в знаците на въздушната стихия ще бъде подкрепена от всички, включително на нивото на отвъдните енергии на Нептун в Риби.

По отношение на Нептун трябва да се отбележи поредица от напрегнати и хармонични аспекти със Слънцето, Меркурий и Венера през юни-юли 2021 г. Юпитер, заедно с мрачния Сатурн, ще се „гмуркат“ в знака Риби до 28 юли 2021 г., раздвижвайки застоялото блато на Нептун-Риби с дара си Мидас. Определено в периода юни-юли 2021 г. не само политическата и икономическата сфера ще подлежат на ревизия. Напрежението в любовта и връзките също ще достигне своя връх. По-специално, квадратът на Слънцето и Нептун на 13 юни 2021 г. има отслабващ ефект върху жизнената енергия, като пречи на нашата мотивация и ентусиазъм. Тригонът на Нептун с Венера на 21 юни 2021 г. обаче вече говори за обратното – нарастващата роля на романтиката, релаксацията и мечтите. В същото време аспектите на Меркурий с Нептун от този период са предназначени да объркат окончателно както съзнанието, така и цялостната финансова картина, правейки ни беззащитни срещу външни влияния. Изненада, изненада! След като се събудите в леглото с непознат и дори не се разпознаете или как изглеждате, не казвайте, че не сме ви предупредили. Промяната е на път. Те са стартирани и само чакат часа на тяхното изпълнение. Нептун в Риби може лесно да доведе до такива изводи, когато самосъзнанието няма да е в крак с промените в собственото ни поведение.

Плутон в Козирог 2021

Плутон, подобно на неговия митологичен прототип – владетелят на царството на мъртвите, Хадес, има много лица и облици. Всеки път с нов, той се появява на света … Но в основата си Плутон е сила и безсилие. За съжаление човекът е смъртен. Както каза героят на Булгаков „Господарят и Маргарита“: трикът е, че понякога човек внезапно е смъртен! И цяла империя може да падне поради неподходяща кост през гърлото …

Плутон е в Козирог от ноември 2008 г. до януари 2024 г. Това обаче е само част от синодичните периоди на една от най-бавните планети на Слънчевата система. Всъщност Плутон вече не е планета след ревизирането на статута му през 2006 г. 10 януари 2020 г. е моментът на Лунното затъмнение. През този период съвпадът Сатурн-Плутон (с участието на планетата джудже Церера) поражда нов 34-годишен цикъл, който в историческа ретроспекция означава пренастройка на обществото и неговата структура като цяло. От юли 2020 г. започва друг сложен 12-годишен цикъл. Говорим за съвпадението на Юпитер-Плутон с астероида Палада. Този съюз, на първо място, говори за успеха на започнатите процеси и дела, както и за тяхното изпълнение в границите на този цикъл.

През 2021 г. сме в ранните етапи на много важни планетарни цикли с богата историческа перспектива. Най-вече това означава дълбоки промени във финансовия, икономическия и политическия световен ред. И в това отношение е интересен още един цикъл с участието на планетата джудже Ерис. Квадратите му ще бъдат образувани от Юпитер, Сатурн и по-интересното от Плутон. Периодът от януари 2020 г. до октомври 2021 г. отбелязва началото на последното тримесечие на 359-годишния цикъл, започнал през 1757 г., във връзка с Плутон-Ерис.

За Русия последната четвърт от предишния цикъл на Плутон-Ерис, започнал в края на 17 век, се характеризира например с въстанието на Степан Разин и бунта на Стрелецки. Забележително е също в началото на 18 век идването на власт на Петър I (Великият) и формирането на Русия като основна европейска сила. Значителна е победата на Русия в битката при Полтава, изграждането на Санкт Петербург и обявяването на Русия за империя през 1721 година.

2021 г. в съзвездието Водолей

Виночерпецът на Олимп и образът на 11-та зодия

Оказва се, че в контекста на 2021 година от Вола, често и често споменаваме Водолей. Обхванати са и аспектите на планетите в това съзвездие и тяхното значение за 2021 г. (както и за следващите години, през които много от планетите ще запазят местоположението си в 11-ия знак на зодиака). В тази връзка няма да е излишно да разгледаме образа на Водолей във всички подробности. Астрологичното значение на съзвездието Водолей ще ни помогне поне да разберем по-добре неговото влияние и въздействие (във връзка с основните планетни аспекти) върху общата картина на 2021 година.

В енергийния смисъл Водолеят в астрологията, на първо място, се смята за мъжествен, фиксиран зодиакален знак на елемента Въздух. Всички тези епитети означават, че Водолеят принадлежи към група знаци, обединени според определени характеристики. Например, фиксираните знаци (освен Водолей, това са още Телец, Лъв и Скорпион) се характеризират с такива качества като сила, стабилност, еволюционно развитие, изграждане на новото върху солидна основа на миналия опит. Мъжкият принцип означава активна бурна енергия с вектор, насочен навън. Принадлежността на Водолея към стихията Въздух приписва на този знак на зодиака такива характеристики като нестабилен активен принцип: нестабилен, всеобхватен, вездесъщ. Той няма ясни граници и това начало се характеризира с енергиен вектор, насочен към външната среда, за което свидетелства активното социално взаимодействие на този знак.

Периодът на действие на Водолея е края на зимата. Природата все още е скрита под ледена кора, но вече има първите намеци, че промяната е някъде наблизо. Следователно Водолеят е свързан с търсенето на нови възможности, с първия импулс на промяна, който ще се появи точно сега. По това време всичко е възможно, тъй като Водолеят не решава самия проблем, а намира начин да го реши. Следователно, всякакви идеи, дори и най-непокорните, не се отхвърлят, а се приемат за разглеждане от свободолюбивия Водолей. Надеждата за изкупление е това, което тази зодия дарява!

Владетел на Водолей е планетата Уран и Сатурн. Трябва да се изясни, че в класическата астрология, характерна за Средновековието, когато Уран все още не е бил открит, Сатурн е бил владетел на знака. Така хронометърът, мрачният Сатурн, се чувства като у дома си в този знак. Във връзка с положението на тази планета през 2021 г. във Водолей, бих искал да се спра особено на този аспект. Но … И това не са всички изненади, които тази невероятна зодия ни е подготвила. Не само Сатурн, но и Юпитер получава значителен импулс във Водолей, тъй като Юпитер достига екзалтация в това съзвездие, тоест той максимално проявява качествата, за които е предназначен.

Сега нека поговорим за митологията около зодия Водолей. Нека поговорим за това кой беше самият Водолей, който се превърна в прототип на персонажа, изобразен върху астеризма на съзвездието под формата на млад мъж, който излива вода от кана върху съзвездието на южните Риби. Всъщност това не е празен въпрос, както може да изглежда. Голяма част (от характеристиките на зодиакалния знак до нейното влияние) в западната астрология се управлява от легенди и митове, които идват от древногръцката и римската култури. Те от своя страна са до голяма степен наследени от шумерите, които са живели в плодородния полумесец преди 5-7 хиляди години. По-специално шумерите нарекли съзвездието Водолей „Велик“ и било свързано с бога на подземните води „Еа“ (вероятно поради връзката с наводняването на реки, което се случило непосредствено след появата на това съзвездие в нощното небе). В древен Рим и в гръцката митология Водолей се свързва с Ганимед (млад младеж с необикновена красота, произхождащ от Троя, който по волята на съдбата става виночерпец на боговете на Олимп, а по-късно благодарение на Зевс, придобил безсмъртие). Самият мит е интересен за това как Ганимед е попаднал на Олимп и за неговите отговорности. Гледайки напред, нека кажем, че очарован от красотата си, Ганимед е отвлечен от самия Зевс под формата на гигантски орел, но все още не за това … Сега ролята, която играе Водолей, е важна за нас, тъй като именно тази характеристика е отговорна за астрологичното влияние, което този знак има … На Олимп Водолей е виночерпецът и той служи на божествената амброзия на боговете в двора на Зевс. Сервирайки напитки и радвайки олимпийците, Водолей беше приятел на всички. Дори на онези, които са враждували, или на онези, които са му били непознати, той все пак е донесъл бокала и е доставял удоволствие, като е втривал ароматни масла. И все пак Водолеят никога не е преминавал границите! Подчинявайки се на етикета, той беше готов да седне до вас, да вдигне чаша за вашия успех и искрено да се радва на трофеите, получени в битка. Но Водолей остана извън вашата компания. В следващия момент той ще се върне към задълженията си и ще се радва услужливо на победите на други герои. Това е неговата цел. Това е неговата същност.

И така, кой е Водолей? Обобщавайки всичко по-горе, малко спекулации и извеждане на заключения, получаваме следното: Водолеят е енергия, основана на солидна основа (или просто фундаментална), която се стреми да трансформира реалността на външната среда по свой образ и подобие, обединявайки всичко и всички в нейната еднородност. Това е типичен сангвиник – ярък и прогресивен, пъргав и интелигентен, дързък и свободолюбив. Водолеят е символ на обширна социална дейност, която обединява цялото човечество под крилото си, и в същото време – поотделно обслужващ всеки индивид, условно отделен, благодарение на своята индивидуалност.  https://astroscope.ru

 

loading...