АРЕСТУВАХА ДВАМА ОТ ДОБРИЧ ЗА УБИЙСТВОТО НА 52-ГОДИШЕН МЪЖ

0
305

 

Окръжна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност за убийство по хулигански подбуди двама млади мъже от града, съобщава Апелативна прокуратура Варна. Инициалите на задържаните са Д.Д. (21 г.) и К.П. (29 г.).  Те са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Той е отведен в болнично заведение, където въпреки усилията на лекарите, малко по-късно починал. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че мъжът е станал жертва на тежко криминално престъпление и смъртта му е насилствена. По тялото му са установени множество травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой.

Незабавно, във връзка със случая били предприети множество процесуални действия и действия по издирване на извършителите на тежкото престъпление. В хода на разследването били събрани доказателства за съпричастността на двамата обвиняеми към убийството, като станало ясно, че са го извършили по хулигански подбуди.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Предстои в съда да бъде внесено и разгледано искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. НДТ