• Във финала на конкурса участваха 16 момичета на възраст от 18 до 25 години

Яна Стоянова, Александра Кръстева, Сара Младенова и Никол Иванова

Първа подгласничка на победителката е чаровната Мис Шумен – 18-годишната Никол Иванова. Втора подгласничка е 20-годишната представителка на Пловдив – София Памукчиева. Третата подгласничка идва от Бургас – Йоана Стефанова. А Мис Варна бе отличена с титлата Мис България Интернешънъл 2022.

Александра Кръстева и Сара Младенова

Александра Кръстева от София грабна титлата „Мис България” 2022.

Миглена Николова, Александра Кръстева и Сара Младенова

Александра Кръстева

Никол Иванова – първа подгласничка

Никол Иванова – първа подгласничка

София Папукчиева – втора подгласничка

Йоана Стефанова – III място

Яна Стоянова – „Мис България интернешънъл”

Кандидатките бяха от различни градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Пазарджик, Шумен, Пордим, Враца, Плевен, Русе, Берковица, Кърджали, Свиленград, Сливен и Хасково.

Момичетата са на възраст между 18-25 години и едно от изискванията в конкурса, освен физическа красота и интелект, бе да могат да говорят свободно английски език и да служат за пример на младите момичета.

Конкурсът, организиран от Ирина Папазова, се проведе в три кръга, а между кръговете имаше гост изпълнители – Владислав Славов, Цвети Радойчева и народната певица Янка Рупкина, които зарадваха публиката с обичани от всички песни.

В първия кръг момичетата бяха облечени с най-новата колекция на известен български моден бранд, пролет-лято 2022, като показаха женствени тоалети за през деня и вечерта с безупречни кройки, съчетаващи грация и стил в едно.

Във втори кръг видяхме стилни бански костюми, съчетани с елегантни обувки на висок ток.

Трети кръг бе най-пищен, тъй като претендентките за короната бяха облечени в разкошните рокли на дизайнера Стоян Радичев от колекция “ETERNITY”, отново съчетани с обувки на висок ток.

След трети кръг имаше селекция и останаха само 10 претендентки. Те отговаряха на различни въпроси, някои от тях, свързани с наболели теми от обществения живот като войната в Украйна, опазването на околната среда, проблема с бездомните животни в България, но и на по-развлекателни като това как се поддържат в добра форма.

Най-вълнуващата част от конкурса бе награждаването – короната отиде при “Мис София” – Александра Кръстева. Тя е на 19 години и е висока 175 см.

Мис България 2020 отвърна с просташко изказване на критиките

Венцислава Тафкова за пореден път показа, че не заслужава да носи престижната титла “Мис България“. Още при избирането ѝ, мрежата завря от коментари за външния ѝ вид, но с течение на времето Венцислава Тафкова показва, че ѝ липсват и грацията, етиката, моралните устои да бъде Мис.

Тя получи един куп критики, че носи палта от естествена кожа, тъй като една Мис България трябва да е “за“ опазването на природата и невинните животни. Вместо да се засрами обаче, Тафкова отвърна на критиките с просташка атака срещу хората, пише “Уикенд”.

“Мога да си го позволя и затова нося такива палта. Вие си носете шушлековите якета, бедняци такива! Аз съм друга категория.“, избухнала мадамата с куп естетични подобрения по лицето и тялото, цитира я изданието.

Тя обаче пропуска да спомене откъде има всички тези пари, за да си купува толкова скъпи дрехи. Сред обкръжението ѝ се шушука, че те са резултат от най-древната професия, която практикува.