Албена участва на 27-та международна туристическа борса МИТТ 2021 в Москва. Всяка година MITT обединява стотици държави, отделни региони и възможни дестинации. Въпреки настоящата трудна ситуация с придвижването по света, изложението се провежда на живо.

В MITT 2021 ще вземат участие: Турция, Гърция, България, Абхазия, Малдивите, Каталуния, Малайзия, Никарагуа, Куба, Тайланд, Черна гора, Израел, Саксония и Албания, град Алма-Ата. Сред чуждестранните участници са туроператори от Кения, Мадагаскар, Перу, Индия, Латвия, Италия, Чили и други страни.

Акцент в предлагането от страна на Албена тази година еСпециализираната програма за рехабилитация след Covid-19 в Медицински център „Медика- Албена“. „Медика Албена“ е първият медицинскиСПА комплекс на черноморския бряг, получил сертификат за качество от Европейската СПА асоциация (ЕСПА) още през 2008г, разпознат и наложил Албена като качествена СПА дестинация в Европа.

Под ръководството на водещи медицински специалисти в областта на пулмологията и кардиологията екипът ни разработи специализирана медицинска програма за рехабилитация след преболедуване на COVID-19.

Програмата е базирана на

  • климатолечение и процедури с широко приложение на естествени природни продукти
  • прилагане методите на конвенционалната медицина и постоянен лекарски контрол
  • благоприятен морски климат с въздух богат на озон и йод, оптимална влажност 63-65%, значително слънцегреене и ултравиолетова радиация със силна биологична активност
  • хипотермална минерална вода от собствен сондажен извор
  • силноминерализираналиманна кал
  • теренно лечение при съчетаване на разходки на 3.5 километров плаж и природен резерват Балтата с уникална екосистема
  • специално разработена програма за спортна анимация за настанените в Албена(стречинг, аеробика, акватерапия, плажен волейбол, кросфит, пилатес, уроци по танци, силови тренировки, тенис на корт, тенис на маса, шах, бридж, конна езда и др.)

Предвид различните възможности на гостите и различната тежест на протичане на  заболяването са възможни и три варианта на продължителност на програмата-6/10 или 15 лечебни дни и съответно 7/11 или 21 дни настаняване в хотелите на Албена.

Програмата може да се съчетае с престой в хотел по избор.

*Специализирана програма за рехабилитация след COVID-19Програмата е разработена екип от професионалисти начело с проф. д-р Кисьова Проф. д-р Красимира Кисьова, д.м.ни съвместно с д-р Румяна Малчева,д-р Огнян Софтови проф. д-р Енчо Калчев, д.м.н.

Новост в предлагането на Албена е и „sport around“ програмата за приобщаване на гостите към множество безплатни спортни активности на територията на целия курорт, а не само в определен хотел. В унисон с титлата Европейски курорт на Спорта, която носим за трета поредна година, разработихме специализирани спортни детски школи по футбол, плуване и плажен волейбол.

Албена е курорт с 52 години опит и над 11,5 милиона доволни гости и сме готови да посрещнем гостите си и този сезон при пълно съблюдаване на противоепидемичните мерки, за да предоставим спокоен и безопасен отдих.

Руслана ПЕТРОВА