• Майкъл Нюман, изпълнител на една от главните роли в американския сериал „Спасители на плажа“, почина на 67 години. Близкият приятел на актьора, режисьорът Мат Фелкър, каза, че той е починал на 20 октомври от „сърдечни усложнения“, заобиколен от семейството и близките си.

Нюман се появи в 150 епизода на известния сериал. Той беше единственият член на актьорския състав, който беше спасител в реалния живот. Той съчетаваше участието си в шоуто с работата си в пожарната. Когато сериалът приключи, Майкъл продължи да работи като пожарникар, докато не се пенсионира след 25 години служба.
През 2006 г., на 50-годишна възраст, той е диагностициран с болестта на Паркинсон. През последните години той помогна на фондацията на актьора Майкъл Джей Фокс да събере средства за разработване на лек за болестта на Паркинсон. Нюман отбеляза, че тази нелечима болест му е дала много време за размисъл и е донесла мъдрост.
Актьорът е оставил съпругата си Сара, с която беше женен 36 години, две възрастни деца – син Крис и дъщеря Емили, както и едногодишната си внучка Чарли, пише списание People.