ЗАЛОВИХА НАПАДАТЕЛИ И ОБИРДЖИИ НА ВЪЗРАСТНИ ЖЕНИ

0
1849

 

Полицията е арестувала двама мъже, автори на серия от нападения и грабежи на възрастни жени, съобщават от ОД на МВР. На 12 и 13 февруари, след проведени ОИМ и ПСД, са задържани 24-годишен мъж от с. Сноп, обл. Добрич и 19-годишен мъж от град Добрич, криминално проявени, известни на МВР. В хода на работа до момента е установено, че двамата са извършители на четири грабежа, извършени на територията на град Добрич за времето от 4 май 2018 г. до 25 януари 2019 г.

На 4 май 2018 г., около 23:15 часа по бул. „Русия” в град Добрич, чрез използва на груба сила, двамата съборили на земята 66-годишна жена, след което откраднали дамската ѝ чанта, в която имало пари, лични документи и вещи. Вследствие на деянието, жената е с повърхностни охлузвания.

На следващия ден, 5 май, около 12:30 часа  по ул. „Волга” в град Добрич, отново чрез използване на груба сила, мъжете събарят на земята 73-годишна жена от град Добрич и отнемат от владението й дамска чанта с намирашите се в нея сума пари и лични вещи. Жената е получила повърхностни охлузвания и кръвонасядания.

На 17 януари тази година, около 20:40 часа, по ул. „Волга”, двамата издърпали от ръцете на 53-годишна жена дамска чанта с намиращите се в нея лични вещи и сума пари.

На 25 януари, около 20:35 часа, по ул. „Вардар” в град Добрич, чрез издърпване е отнета от 72-годишна жена дамска чанта, в която имало два  мобилни апарата, документи и сума пари.

От последвалите процесуално следствени действия са открити и част от вещите, отнети и укрити от извършителите. Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава. НДТ