„Шарлопов груп“ инвестира 5 млн. лв. в разширението на петзвездния Парк Хотел „Пирин“ в Сандански

0
2645

В строителството са участвали само български фирми и специалисти

Официално беше октрита новата хотелска част на Парк Хотел „Пирин“ в Сандански. Петзвездният хотел е част от веригата „Шарлопов груп“ и е носител на престижното отличие „Най-добър 5-звезден уелнес хотел на Балканите”. Лентата прерязаха мениджърите на „Шарлопов груп“ Ева Шарлопова и Бояна Шарлопова, кметът на община Сандански Кирил Котев и зам.-министърът на икономиката Александър Манолев.

Специален гост на събитието беше Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, който отслужи водосвет за здраве.

Новата част на хотела включва 54 луксозни стаи, 2 стаи „Стандарт” и 2 апартамента „Лукс”. Архитектурата и вътрешното обзавеждане се отличават с модерен дизайн, който допринася за уютната атмосфера.

„Непрекъснато нарастващият интерес към живописния район на Сандански, известен с многобройните си СПА и балнео условия за почивка, беше сред основните ни мотиви за изграждането на новата хотелска част. Мотивира ни и стремежът да осигурим на нашите гости възможно най-качествените услуги в бранша“. Това заяви изпълнителният директор на „Шарлопов груп“ Ева Шарлопова.

„В изпълнение на ангажиментите ни към община Сандански строителството беше възложено на местна строителна фирма. В реализацията се включиха над 100 специалисти и работници. В етапа на строителството първоначално планираната инвестиция от 4 млн. лв. се увеличи с още 1 млн. лв. за да достигнем високите стандарти на обслужването. Разчитаме изключително на български партньори, за което им благодаря!“, каза Бояна Шарлопова, член на борда на директорите.

Повече от 12 години Парк хотел „Пирин” е сред основните работодатели на територията на община Сандански. В момента в хотела се реализират професионално над 170 специалисти, жители на общината, които годишно посрещат повече от 40 000 гости. Ежегодно хотелът внася в общинския бюджет над 90 хил. лв., от които 40 хил. лв. туристически такси и 50 хил. лв. местни данъци и такси.

Като част от политиката за корпоративна социална отговорност хотелът е сред инициаторите на дуалното обучение и подготвя младежите за пазара на труда. Учениците от града имат възможност да получат професионална квалификация, упражнявайки бъдещата си професия в луксозния 5-звезден хотел.

Парк хотел „Пирин” е носител на наградите „Най-добър 5-звезден СПА хотел за 2018 г.“, “Иновативна СПА програма за 2014 г.”, “Най-добър СПА Хотел на 2013 г.”, „Най-добър петзвезден хотел за 2008 г.” и много други.

Аксения ТРАЙКОВА