Четири политически сили влизат в парламента на Молдова

0
990
????????????????????????????????????

Управляващите демократи, социалистите, партията Шор и блокът Асум влизат в парламента на Молдова според данните от обработката на 90 процента от подадените бюлетини, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на молдовската Централна избирателна комисия.
От тези четири сили на първо място излиза Партия на социалистите на Република Молдова, която получава 31,69 процентна, а досегашната управляваща Демократическа партия на Молдова остава на трета позиция с 24,9 процента. На второ място се изкачва блокът Асум (в превод Сега), сформиран от силите Платформа Достойнство и истина и Партията на действието и солидарността, който получава 25,06 процента, а партия Шор на Бизнесмена и кмет на град Оргеев Илан Шор се класира на четвърто място с 8,64.
Останалите партии не преминават бариерата от 6 процента за влизане в парламента.
В тези избори 50 от 101-те депутати се избират с партийна листа, а останалите 51 от едномандатни райони.
Лидерът на Демократическата партия на Молдова Владимир Плахотнюк побеждава в своя едномандатен район номер 17 с 73,44 процента. Премиерът на Молдова Павел Филип води в своя едномандатен район в град Страшени с 51,62 процента. Лидерката на Партията на социалистите на Република Молдова Зинаида Гречани пък води в едномандатен район номер 1 в град Бричан с 47,79 процента.  http://www.bta.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国-保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST