ЧЕСТИТ ВТОРИ СНЯГ, ДОБРУДЖАНЦИ!

0
1116

И Добруджа побеля. Покрай морето – тук-там. Все пак то е като една акумулираща печка по това време. Първият сняг сняг беше от сертлик, както казва народът. Сега просто си е зима. Особено във вътрешността на областта, където всичко е побеляло, а на места се появиха и първите снегонавявания. Засега няма усложнена пътна обстановка.


Все пак шофьорите трябва да се движат с повишено внимание, със зимни гуми и да се информират за пътната обстановка, защото в Добруджа времето рязко се променя и зимно време се стига за час до преспи и дори фатални инциденти. Не предприемайте и пътуване пеша от село до село, което в тази икономическа обстановка е често срещано явление.
НДТ ще продължи да ви информира за зимната обстановка, разбира се, ако има усложнения.  Другото просто е зима.  А снимките горе, са от красиви и люти зими, но не от днес. Има време за големия сняг. НДТ

Добрич. Пътищата в областта са проходими при зимни условия, пътните настилки са мокри, температурите са положителни, няма затворени пътни участъци. Това съобщи дежурният в Областния съвет за сигурност в Добрич, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Към момента няма населени места с нарушено водоснабдяване и ел. захранване. В Добрич превалява слаб сняг, духа умерен до силен вятър.
Жулиета НИКОЛОВА

Пловдив. Затворено е движението за камиони над 10 тона в прохода Троян – Кърнаре, съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив дежурен служител в Областно пътно управление. Навсякъде в областта вали сняг, мокри са пътните настилки. Заскрежен е пътят за хижа Студенец, но е опесъчен, каза още дежурният. До 30 ноември ще продължи укрепването на свлачищни процеси при км 28 по пътя Асеновград – Смолян. Движението в района се извършва в една лента и се контролира от светофарна уредба. В същият срок ще приключат и ремонтните дейности при км 29 по трасето. До 31 октомври 2017 година се удължава ремонтът по пътя Белица – Загражден – Давидково, който е затворен за движение в участъка от км 13 до км 18, заради компрометирана настилка. Опасност от падащи камъни има по направленията Юговско ханче – Югово – Лъки – Здравец, Смолян – Кричим – Стамболийски, Асеновград – Смолян, по републикански път I-6 София – Карлово – Бургас, както и при проходите Козница и Стражата. Поради ремонт на надлез по път II-56 Пловдив – Раковски, при км 133 над АМ „Тракия“, е ограничено движението в платното в посока Бургас. Движението се осъществява двупосочно в платното в посока София. Затворени за ремонт са пътните връзки Раковски – Бургас, Пловдив – София и София – Раковски. Срокът е до 8 декември. До 31 януари е забранено движението на камиони над 12 тона по пътя Плодовитово – Първомай – Асеновград, заради влошено състояние на стоманен мост над река Марица при км 6. Движението се пренасочва по пътя Стара Загора – Поповица – път I-8.
Цветана ТОНЧЕВА

http://www.focus-news.net/