„ЦИГУЛАРКАТА НА БОГА“ ОТ СТЕФАН ЦАНЕВ ИЗЛИЗА НА СЦЕНА В КАВАРНА

0
1039

 

На 26 септември от 18 часа в салона на НЧ ,,Съгласие-1890’’ в Каварна излиза на сцена най-новата пиеса на Стефан Цанев – театралната поема „Цигуларката на Бога“, под режисурата на Мартин Киселов. Текстът е написан специално за актрисата Доротея Тончева, която изпълнява ролята на световноизвестна цигуларка, в партньорство на сцената с младия актьор Петър Петров.

„Текстът има „зверски“ заряд за всеки човек, на когото изкуството му е присърце. В спектакъла една цигуларка през цялата вечер говори на един художник, който ѝ рисува портрет. Но това, за което говори, са реално, според мен, впечатленията, мислите, заключенията, цял един творчески живот на Стефан Цанев – един вид поглед назад, обединяване на нещата, които са го развълнували, а със сигурност които вълнуват и Доротея“, казва Мартин Киселов.

„Темата в спектакъла е за хората на изкуството, които са осенени по някакъв начин свише за това трудно нещо, наречено изкуство, което изисква много саможертва, изисква отдаване, труд, труд, труд, много труд. И чрез тази пиеса ние правим своя реверанс към хората на изкуството и изказваме нещата, до които сме се докоснали – къде положителни, къде негативни… В този спектакъл са събирателните образи на много хора, които са минали през живота ни и са оставили някаква следа, диря в душата ни, като големи личности“, споделя актрисата Доротея Тончева.

Галя ВЕЛЧЕВА

 

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  15. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST