Цветан Цветанов се връща в парламента

0
1201

Цветан Цветанов се връща в парламента и ще продължи да работи за него. Той обаче няма да се завърне като депутат, а ще бъде нещатен сътрудник, сочи справка в регистъра на нещатни сътрудници към парламентарни групи в сайта на Народното събрание.

Бившият председател на ПГ на ГЕРБ, който подаде оставка от всички постове в Народното събрание преди по малко от две седмици,

вече фигурира като сътрудник на политическа партия ГЕРБ.

В графата, в която трябва да се впише област, в която ще сътрудничи, е написана позицията му в партията.

„Сътрудниците имат право на достъп до Народното събрание и предвид досегашните му ангажименти като председател на парламентарната група и като все пак заместник-председател на партия ГЕРБ има нужда и възможност да посещава заседанията на парламентарната група и да обсъждаме текущи въпроси”, обясни пред в. „Дневник” председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя уточни, че това не е платена длъжност.

На 27 март Цветан Цветанов обяви, че подава оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напуска Народното събрание като депутат. В същото време той остана начело на предизборния щаб на партията за европейските избори, които трябва да се проведат на 26 май.

Причината за оставката на Цветанов е скандалът с покупката на големи жилища в луксозни сгради, строени от „Артекс”. Вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с имот в желания столичен квартал „Изток” на цена в пъти по-ниска от иначе предлаганите от фирмата цени на квадрат.  https://www.vesti.bg/

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST