ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ДОБРИЧ: ВАЖНО Е ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ“

0
1801

Снимка: Дарик радио Добрич

„Важно е да гласуваме за европейските избори, защото от тях зависи каква ще бъде политиката на Правителството, на държавата и на Европейския съюз към всяка страна членка в него”, заяви на среща с граждани в Добрич зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„България участва със 17 кандидати за евродепутати и независимо от избирателната активност, 17 евродепутати от България ще бъдат избрани в Европейския парламент. Много е важно обаче всеки един, който гласува за съответния кандидат, да знае към кое политическо семейство ще принадлежи, влизайки в Европейския парламент. ПП ГЕРБ принадлежи към най-голямото европейско семейство – Европейската народна партия и ние сме в очакване за спечелване на тези избори”, допълни той.

Според Цветанов, резултатите от европейските избори ще определят подготовката за местните избори през есента. „Местните избори дават най-пряко отражение на нагласите в обществото. След края на европейските избори ние ще направим анализ на активността и на обществената подкрепа към всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник. Така ще бъдем сигурни, че за местния вот ще направим най-добрите предложения за управници. Не смятам, че днес жителите на Добрич са доволни от работата на кмета. Не смятам, че в останалите общини, с изключение на Шабла, хората са доволни от местната власт“, каза още Цветанов и подчерта, че при управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов икономиката е в подем, приходните агенции работят отлично и това дава възможност за отделяне на допълнителни средства за реализирането на различни проекти, които развиват и модернизират българските населени места. „Правителството отпусна 1,35 млрд. лв. за изграждането на АМ „Хемус“, този процес вече е необратим. Сигурен съм, че магистралата ще даде тласък в развитието на Северна България“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

„В момента страната ни води заключителни преговори за построяването на завод за автомобили в България, което ще даде изключително голям икономически растеж и ще разкрие хиляди нови работни места. Аз съм убеден, че правителството полага усилия, за да може България да бъде избраното място за тази инвестиция“, сподели Цветан Цветанов.

Сред официалните гости на събитието бяха народните представители вицеадмирал Пламен Манушев и Даниела Димитрова, председателят на Общинския съвет на град Добрич Иво Пенчев и зам.-областният управител Красимир Николов. НДТ