ХРИСТО ШОПОВ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ДОБРИЧКА СЦЕНА

0
972

След 15 години отсъствие от театралната сцена Христо Шопов се завърна триумфално с национално турне и постановката “Догодина по същото време”. Привлечен от драматургията и желанието си да изживее радостта от личния контакт с публиката, за първи път през т. г. той реши да зарадва не само почитателите си на софийска сцена, но и в страната. Гастролите преминават със забележителен успех, многобройна публика, широк медиен отзвук и много аплодисменти. В Добрич спектакълът ще бъде представен на 28 октомври от 19 часа в концертна зала “Добрич”.

Билети могат да се закупят на касата на залата и в мрежата на Eventim.bg.
Пиесата, създадена от Бърнард Слейд, има редица награди и над 1400 представления на Бродуей. Сега предизвикателството да се превъплътят в образите на Джордж и Дорис приемат Христо Шопов и Лилия Маравиля – актьори със забележителен талант и респектираща кариера. Със своето майсторство те завладяват почитателите на театралното изкуство и ги увличат в едно страстно приключение из необятните лабиринти на човешката душа. Преводът и адаптацията са на Георги Михалков, режисьор е Георги Михалков, композитор – Иван Драголов, сценография и костюми – Антония Попова, продуценти – Владислав Карамфилов и Лилия Грънчарова.
„Догодина по същото време” е точката на пресичане на две търсещи се и отдадени една на друга души, извън параметрите на времето, социалния статус и битийните условности. История за една изневяра, превърнала случайността в съзнателен избор и повод за преоткриване – година след година. Вдъхновяваща изповед, изпълнена със забавни ситуации, обрати, изпитания и възторжен триумф на любовта, като неизменно присъствие в житейските сезони.
Извън театралната сцена голяма любов на Христо Шопов  си остава киното. Носител е на редица наши и международни награди, като за ролята си на Пилат Понтийски във филма на Мел Гибсън “Страстите Христови” получава отличието за най-добър актьор от Филмовия фестивал в Иркутск през 2004 г. Христо Шопов е главно действащо лице в над 70 филма, запечатали във времето изключителни образи, сред които:”Вчера”, “Маргарит и Маргарита”, “Очите плачат различно”, “Love.net” , „Дървото на живота” и други. НДТ