ФУТБОЛНА ПАНОРАМА

0
1313

 

ДОБРУДЖА ИЗЛИЗА ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПОБЕДА СРЕЩУ БОТЕВ (ГЪЛЪБОВО)

Два мача от първенството във Втора професионална лига ще изиграят тази седмица футболистите на Добруджа. Първият от тях е днес от 17.00 часа на стадион „Дружба”, където ще гостува съставът на Ботев (Гълъбово). Двубоят е от XXVII кръг и е изтеглен заради заетостта на стадиона в Добрич с финалите на Евро 2019 за девойки до 17 години. Втората среща ще е в неделя отново в Добрич – с Поморие, треньор на който е добричлията Радослав Боянов. За да съхранят шансовете си за оцеляване в професионалната група, „жълто-зелените” трябва задължително да спечелят днешния двубой, а в края на седмицата да повторят упражнението. За съжаление, отново пред треньорския екип има кадрови проблеми. Кристиян Димитров-Кико и Росен Кръстев са контузени и със сигурност пропускат двубоя, а молдовецът Валериу Тирон е с травма и тренира на облекчен режим. Халфовете Николай Петров и Тодор Колев, които доскоро лекуваха контузии, вече тренират наравно със съотборниците си и тепърва ще стане ясно дали ще бъдат в групата за мача.

 

В ДОНЧЕВО ГОСТУВА ВАРНЕНСКИЯТ СПАРТАК

Днес ще се проведат срещите от XXIV кръг в Североизточната трета лига. Интересен мач ще има в село Дончево, където местният Устрем, новак в третия ешелон, ще премери сили с един от лидерите в групата – Спартак 1918 (Варна), който няма загуба от началото на първенството.

Най-добре представящият се в шампионата отбор от Добричка област –  Септември 98 (Тервел), приема Бенковски (Бяла), а Калиакра (Каварна) ще гостува на Локомотив (Русе). Другите мачове от кръга са: Кубрат 2016 (Кубрат) – Тополи 2010 (Тополи), Светкавица (Търговище) – Хитрино (Хитрино), Волов (Шумен) – Суворово 1 (Суворово), а Ботев (Нови пазар) почива. Всички двубои по програма са днес от 16.00 часа.

* СЕВЕРОИЗТОЧНА ТРЕТА ЛИГА

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Суворово 21     17     2       2       65:11         53
  2. Спартак (Вн) 21     15     6       0       68:16         51
  3. Светкавица 21     13     5       3       41:18         44
  4. Хитрино 21 13     4       4       45:18         43
  5. Септември 21     10     4       7       39:31         34
  6. Ботев (НП) 22     10     3       9       32:45         33

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Локо (Русе) 21     8       4       9       24:31         28
  2. Тополи 21     7       5       9       23:27         26
  3. Кубрат 21     5       4       12     30:33         19
  4. Калиакра 21 5       4       12     27:38         19
  5. Бенковски 22 4       4       14     17:57         16
  6. Устрем Д 22 4       2       16     19:62         14
  7. Волов (Шн) 21 1       5       15     13:56         8

 

АРСЕНАЛ ИЗМЕСТИ ЧЕЛСИ ОТ ТОП 4 СЛЕД ПОБЕДА НАД УОТФОРД

Отборът на Арсенал се завърна в топ 4 на временното класиране в Премиър лийг, след като победи с 1:0 Уотфорд на “Викъридж Роуд” в двубой от 34-ия кръг. Гола за гостите отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг в 10-ата минута, след като се възползва от грешка на вратаря на Уотфорд Бен Фостър. Домакините играха почти цял мач с човек по-малко, след като Трой Дийни получи червен картон. Така “артилеристите” събраха 66 точки и изместиха от четвъртото място Челси по голова разлика. Арсенал също така успя да запише първа “суха” мрежа при гостуванията си през този сезон.

Мениджърът на Арсенал Унай Емери направи шест промени спрямо титулярния състав от победата над Наполи в първия 1/4-финал за Лига Европа. На терена от първата минута започнаха Бернд Лено, Хенрик Мхитаян, Алекс Иуоби, Шкодран Мустафи, Гранит Джака и младия Константинос Мавропанос, за когото това ще бе дебют като титуляр във Висшата лига.

Домакините започнаха силно и принудиха Бернд Лено да се проявява след удар на Андре Грей още във втората минута. Уотфорд установи контрол над играта и натика Арсенал в собствената му половина. Така се стигна до 10-ата минута, когато след кошмарна грешка на стража на Уоттфорд Бен Фостър при изнасянето на топката се стигна до откриване на резултата от Пиер-Емерик Обамеянг. Топката беше върната към Фостър, който подцени ситуацията, топката рикошира в тялото на ганаеца и влезе във вратата. Кошмарът за “стършелите” не свърши с това. Само минута по-късно капитанът на Уотфорд Трой Дийни беше изгонен за удар с лакът в лицето на Лукас Торейра. В 16-ата минута слисаните домакини можеха да получат втори гол, но Катхарт блокира удара на Обамеянг. В 20-ата минута Катхарт отново се озова в центъра на събитията, като негов силен удар беше спасен с крак от стража на гостите. Уотфорд натисна съперника, макар и с човек по-малко. Пред вратата на Лено стана доста напечено. В 25-ата минута Лено бутна Грей в наказателното поле при изпълнение на корнер, но реферът подмина ситуацията. В следващата атака гостите имаха възможност, но Фостър акробатично спаси. Домакините продължаваха да играят активно в атака, макар Арсенал да овладя притежанието на топката в опит да успокои играта. В крайна сметка резултатът се запази до края на полувремето и двата отбора се оттеглиха при гол аванс за Арсенал.

Втората част започна със смяна в отбора на Арсенал, като в игра на мястото на Лукас Торейра се появи Месут Йозил. В 52-ата минута се откри добра възможност пред Обамеянг при едно прострелно центриране в наказателното поле пред Фостър, но нападателят на Арсенал не успя да достигне топката. В 57-ата минута Арсенал организира перфектна контраатака, завършила с центриране към Мхитарян. Арменецът стреля, но Фостър излезе напред и успя да отрази удара. В 61-ата минута гредата спаси Арсенал от попадение след удар на Адам Мазина извън наказателното поле. С наближаването на края на мача атаките на домакините изглеждаха все по-малко опасни, а смените на Емери дадоха резултат и “артилеристите” не изглеждаха толкова уязвими. В 76-ата минута феновете на Арсенал изтръпнаха, след като Лоран Косиелни получи удар при въздушен двубой с Айзък Съксес, но французинът продължи след намесата на медицинския щаб. Десет минути преди края Уотфорд можеше да стигне до изравнително попадение чрез Грей, но резервата Мейтланд-Найлс успя да изчисти. В 89-ата минута Матео Гендузи напредна от едното до другото наказателно поле, но подаването му към непокрития Йозил беше пресечено. В крайна сметка резултатът се запази и така Арсенал измъкна ценни три точки в борбата за топ 4. До края на сезона на Арсенал предстоят домакинства на Кристъл Палас и Брайтън, както и гостувания на Уулвърхемптън, Лестър и Бърнли.

 

„КРАЛЕТЕ” ОТНОВО СЕ ПОДХЛЪЗНАХА

Реал (Мадрид) не успя да победи Леганес в последния мач от 32-ия кръг на Ла Лига. Срещата на “Естадио Бутарке” завърши 1:1 и след нея домакините могат да се похвалят, че не са загубили на свой терен от нито един от отборите в Топ 5 в класирането. Гола за Леганес вкара Джонатан Силва в самия край на първото полувреме, а в 51-ата минута Карим Бензема изравни. Тимът на Зинедин Зидан изостана на 4 точки от Атлетико (Мадрид) в преследване на единствената си цел до края на сезона – второто място. Леганес може да е спокоен за мястото си в елита, а с точката срещу именития си съперник се придвижи на 12-а позиция в таблицата. Момчетата на Маурисио Пелегрино са непобедени в последните си 4 мача – победи над Хетафе и Валядолид и равенства с Алавес и Реал. Те все още имат шансове да се преборят за участие в Лига Европа.

Реал доминираше в началните минути, а първата голова възможност се откри пред Асенсио. Той получи перфектен пас от Иско, но шутира право в ръцете на Иван Куеяр. Домакините обаче отговориха много бързо и Брайтаут пропусна чисто положение. Норвежецът засече с глава центриране от левия фланг и сантиметри не му стигнаха, за да открие резултата. В средата на полувремето не се случи нищо интересно. Футболистите на Зинедин Зидан имаха териториално надмощие, но не стигнаха до удари към вратата на Леганес. Реал вдигна оборотите след 35-ата минута. Бензема нахлу опасно в наказателното поле, но в последния момент беше блокиран от бранител на домакините. После Асенсио стреля в аут от удобна позиция. В 41-ата минута Иско получи шанс да изпълни пряк свободен удар, но топката прелетя над напречната греда. Секунди преди почивката Леганес изненадващо поведе. Точен беше Джонатан Силва с фалцов изстрел с левия крак след колеблива изява на защитата на Реал.

Зидан не направи смени на полувремето, а отборът му се опита да заиграе на по-висока скорост и да притисне съперника. Това бързо даде ефект и в 51-ата минута Бензема изравни с 18-ия си гол през сезона. Модрич подаде на французина и той веднага стреля. Иван Куеяр спаси, но при добавката Бензема не сбърка – 1:1. Леганес се задъхваше, но при всяка възможност се стремеше да атакува. В 62-ата минута Джонатан Силва нанесе удар с глава, но той бе твърде слаб, за да затрудни Кейлор Навас. В еorн момент Реал отново започна да действа прекалено бавно и това улесни бранителите на домакините. В 74-ата минута публиката на “Бутарке” възнегодува за неотсъдено нарушение срещу Брайтвайт, а при последвалата контра само навременната намеса на Куеяр попречи на Асенсио да вкара втори гол за Реал. В 83-ата минута гол на Юсеф Ен Насири правилно беше отменен заради засада. В ответната атака Бензема хитро подаде на Марсело, който стреля силно, но в обсега на Иван Куеяр и вратарят на Леганес изби. Това беше последното чисто положение в мача. Дефанзивната тактика на Леганес през второто полувреме даде резултат и отборът измъкна престижна точка срещу „кралския клуб”.

В следващия кръг отборът на Пелегрино ще гостува на Виляреал, а Реал (Мадрид) приема Атлетик (Билбао).

ОРЛОВЕЦ 2008 (ПОБЕДА) СПЕЧЕЛИ ОБЛАСТНОТО ДЕРБИ

Отборът на Орловец 2008 (Победа) се наложи над Лозенец 2015 (Лозенец) с 2:0 в мач от областното първенство по футбол. Срещата се очакваше с повишен интерес, защото един срещу друг се изправиха първият и вторият във временното класиране.

Момчетата на Красимир Коев започнаха силно двубоя и в 12-ата минута поведоха с попадение на Росен Николов. До края на първото полувреме друг гол не бе отбелязан и двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 1:0. След подновяването на играта домакините продължиха да диктуват събитията на терена и усилията им бяха възнаградени в 74-ата минута, когато Росен Николов прати за втори път топката в мрежата на гостите.

Така Орловец 2008 записа 15-ата си победа в първенството и оглавява класирането в Източната група с актив от 46 точки. С четири точки по-малко на втора позиция е съставът на Лозенец.

 

* ОБЛАСТНО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ

ИЗТОЧНА ГРУПА – XX КРЪГ

Рилци (кв.Рилци, Добрич) – Интер (Добрич)      1:3

Дружба (Люляково) – Спортист 2011 (Г. Тошево)        0:5

Орловец 2008 (Победа) – Лозенец 2015 (Лозенец)     2:0

Албена 97 (Оброчище) – Добр. спортист (Ст. Караджа)         1:3

Христо Ботев (Стожер) – почива

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Орловец 2008 17 15     1       1       62:8  46

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Лозенец 2015 18 13     3       2       74:15         42
  2. Спортист 2011 18     12     1       5       46:20         37
  3. Добр. спортист 18     9       2       7       32:33         29
  4. Интер (Дч) 18     9       1       8       39:33         28
  5. Христо Ботев 17     7       1       9       36:38         22
  6. Албена 97 18     6       1       11     32:48         19
  7. Рилци (Дч) 18     4       0       14     21:63         12
  8. Дружба (Люл) 18 0       0       18     4:88    0

 

ПРОГРАМА ЗА XXI КРЪГ

20 април 2019 г., събота, 17:00 ч.

Спортист 2011 (Г. Тошево) – Орловец 2008 (Победа)

Интер (Добрич) – Дружба (Люляково)

Добр. спортист (Ст. Караджа) – Рилци (Добрич)

Христо Ботев (Стожер) – Албена 97 (Оброчище)

Лозенец 2015 (Лозенец) – почива

 

ЗАПАДНА ГРУПА – XIII КРЪГ

Дружба Б (Безмер) – Спартак (Зърнево)   4:0

Добруджанец (Овчарово) – Вихър (Жегларци)   2:0

Искра 41 (Бенковски) – Спортист (Стефаново)  5:0

Стрела 2004 (Орляк) – Вихър 2013 (Бранище)  1:6

Заря 2006 (Крушари) – Сокол 2012 (Соколово) 2:2

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ

  1. Добруджанец 13     12     1       0       38:2  37

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

  1. Дружба Б 13     12     0       1       54:11         36
  2. Спортист (Ст) 13     7       2       4       46:29         23
  3. Спартак (Зър) 13 6       0       7       28:26         18
  4. Сокол 2012 13     4       3       6       22:40         15
  5. Искра 41 13     4       2       7       22:39         14
  6. Заря 2006 13     3       5       5       16:32         14
  7. Вихър (Жег) 13     3       4       6       24:20         13
  8. Вихър 2013 13     4       1       8       20:25         13
  9. Стрела 2004 13 1       0       12     11:57         3

 

ПРОГРАМА ЗА XIV КРЪГ

20 април 2019 г., събота, 17:00 ч.

Спортист (Стефаново) – Заря 2006 (Крушари)

Вихър (Жегларци) – Дружба Б (Безмер)

Спартак (Зърнево) – Стрела 2004 (Орляк)

21 април 2019 г., неделя, 17:00 ч.

Сокол 2012 (Соколово) – Добруджанец (Овчарово)

Вихър 2013 (Бранище) – Искра 41 (Бенковски)

 

ЛОКО (ПЛОВДИВ) ДОКОСВА ФИНАЛА СЛЕД 4:0 НАД СЕПТЕМВРИ

Отборът на Локомотив (Пловдив) направи огромна крачка към класиране за финала на Купата на България. В първи мач от полуфиналите “смърфовете” победиха с 4:0 Септември и са съвсем близо до двубоя за трофея на стадион “Васил Левски”.

Играчите на Бруно Акрапович стигнаха до успеха след вихрено първо полувреме, когато вкараха три гола, дело на Димитър Илиев от дузпа, Стивън Езе и Момчил Цветанов. В края на мача пък Игор Банович прати Локо още по-близо до крайния успех с четвърто попадение. Отлични намеси имаше и вратарят Мартин Луков, който на три пъти спаси вратата си от гол преди почивката.

Срещата започна ударно с по едно положение и пред двете врати. Първо Димитър Илиев се оказа на чиста позиция, но вместо да стреля, реши да подава на Анте Аралица и сбърка. След това пък комбинация на гостите изведе Асен Чандъров сам срещу Мартин Луков, но вратарят блокира удара. В 13-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Капитанът Илиев бе спънат от Фабиано Алвеш и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият и хладнокръвно откри резултата за пловдивчани. Пет минути по-късно резултатът вече беше 2:0 в полза на Локомотив. Един Бахтич центрира отлично към Стивън Езе и нигериецът вкара с глава за удвояване напреднината на тима си. Скоро Септември можеше да намали резултата. Суат Сахити излезе на чиста позиция по диагонал и стреля на два пъти, но Луков и в двата случая бе на мястото си. В 28-ата минута преднината на домакините вече бе 3:0. Многоходова комбинация между Илиев, Бахтич и Аралица изведе Момчил Цветанов на позиция, от която нямаше как да не простреля Янко Георгиев за трети път. До края на първата част ново попадение не падна, като постепенно ситуацията на терена се поуспокои и интересните положения пред двете врати намаляха.

През втората част бе значително по-спокойно на терена, като Локомотив продължи да диктува играта, но и действаше предпазливо с оглед на комфортната си преднина. Все пак три минути преди края на срещата дойде и четвърти гол във вратата на Септември. Игор Банович напредна към наказателното поле и с плътен удар по земята оформи крайното 4:0. В даденото от съдията продължение можеше да дойде и пети гол, но Георгиев спаси удар на Ален Ожболт.

 

АЯКС ИЗХВЪРЛИ РОНАЛДО И ЮВЕНТУС ОТ ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Отборът на Аякс се класира на полуфиналите в Шампионската лига, след като отстрани сочения за фаворит за трофея Ювентус. След 1:1 в Амстердам, холандците победиха с 2:1 на реванша в Торино и чакат съперника си в битката за участие във финала, който ще бъде излъчен измежду Тотнъм и Манчестър Сити. Резултатът на “Алианц Стейдиъм” откри Кристиано Роналдо с глава в 28-ата минута, а само шест по-късно Дони ван де Беек изравни. В 67-ата минута Матийс де Лихт материализира превъзходството на Аякс през второто полувреме и така холандския тим постави пореден гранд на колене, след като в 1/8-финалите детронира и действащия носител на трофея Реал (Мадрид), отново с победа като гост.

Първите минути бяха за Ювентус, като футболистите в бяло и черно създадоха няколко положения пред Онана. В 20-ата минута се стигна до първата много голяма опасност пред вратата на Ювентус. Тадич подаде към Нерес, който нахлу в наказателното поле и стреля, а Ван де Беек не успя да достигне отбитата топка. Тази ситуация даде сякаш същинското начало на мача, като играта се изостри. Домакините отговориха с удар извън наказателното поле на Дибала, но Онана не беше затруднен. В 28-ата минута се стигна до откриване на резултата от Кристиано Роналдо, който се разписа с глава, след като беше оставен необезпокояван в наказателното поле след изпълнение на корнер. Радостта на Ювентус трая едва шест минути. В 34-ата се стигна до изравняване, като голът за Аякс отбеляза Дони ван де Беек, изведен сам срещу Шчесни. Редовността на попадението беше проверявана на два пъти от съдията – първо за засада, а след това и за игра с ръка, но в крайна сметка всичко се оказа в рамките на правилата. До края на полувремето, което получи петминутно продължение, нов гол не падна, макар Ювентус да упражни натиск.

След почивката в игра за домакините се появи Мойс Кийн, заменил Дибала, който имаше проблеми в края на първата част. Аякс започна много агресивно втората част. В 50-ата минута отбраната на Ювентус се пропука, но топката беше изчистена в ъглов удар. Само две минути по-късно с изключителна намеса с една ръка Войчеш Шчесни спаси удар на Хаким Зиеш отблизо, като до ситуацията се стигна след грешка на Миралем Пянич в средата на терена. Натискът на гостите продължи, а Ювентус трудно задържаше топката в предни позиции. В 58-ата минута Шчесни отново се прояви добре, като акробатично спаси насочената към вратата от Ван де Беек топка. Домакините също създадоха добро положение, като в основата му беше Роналдо, който успя да изведе Кийн, но младият нападател беше блокиран. Само минута по-късно Пянич спаси Ювентус от почти сигурно попадение. Напрежението пред вратата на Ювентус не стихваше и закономерно се стигна до втори гол за гостите, дошъл след изпълнение на ъглов удар, когато Матийс де Лихт с глава успя да преодолее Шчесни. Голмайсторът за Аякс от първия мач Давид Нерес можеше да сложи точка на спора малко по-късно, но не успя да нанесе удар, след като беше изведен сам срещу Шчесни. Хаким Зиеш вкара топката за трети път в мрежата на Ювентус, но голът беше отменен заради засада на мароканеца. В ответната атака Роналдо нанесе удар с глава, но топката попадна в обсега на Онана, а и номер 7 на Ювентус беше в засада. Това беше и последното положение в този мач, след който Ювентус напусна надпреварата, като може да се каже, че и сезонът за Кристиано Роналдо и компания приключи, тъй като осмата поредна титла в Италия е въпрос на формалност. За Аякс обаче тепърва предстоят големите битки, а със смелата си игра холандците си спечелиха много нови фенове.

 

БАРСА ОТВЯ МАН ЮНАЙТЕД С МАГИЯТА НА МЕСИ

Отборът на Барселона спечели убедително с 3:0 срещу Манчестър Юнайтед на “Камп Ноу” и с общ резултат 4:0 продължава на 1/2-финалите в Шампионската лига. Освен че каталунците прекъснаха “черната” си 1/4-финална серия в Европа, капитанът Лионел Меси пребори прокобата и вкара на 1/4-финал за първи път от шест години насам. Лео се разписа по великолепен начин в 16-ата минута, а в 20-ата вторият му гол дойде след грешка на Давид де Хеа. В 61-ата Филипе Коутиньо вкара красиво попадение за крайното 3:0. На 1/2-финала Барса ще срещне победителя от двойката Ливърпул – Порто.

Двубоят започна с брилянтна възможност пред англичаните. Не беше изминала и минута, когато Рашфорд беше изведен чудесно зад защитата и избра да стреля с външен фалц. Вратарят Марк-Андре тер Стеген не очакваше това и имаше късмета топката да намери напречната греда. Гостите от “Олд Трафорд” стартираха яростно с много висока преса, която видимо притесни отбраната на “лос кулес”. В десетата минута Коутиньо свали с гърди за Иван Ракитич, който падна в наказателното поле след спор за топката с Фред. Реферът спря играта и посочи бялата точка. Виждайки повторение на дискусионната ситуация, Феликс Брих отмени решението си. В 16-ата Ашли Йънг загуби топката, Меси отне и тръгна в характерен рейд успоредно на границата на наказателното поле. Лео видя пролука и завъртя топката по безупречен и елегантен начин в далечния долен ъгъл. Плонжът на Давид де Хеа не беше достатъчен, тъй като кълбото беше доста близо до гредата – 1:0. В 20-ата каталунският тим вече водеше с 2:0. Меси отново шутира, този път доста по-безобидно, но получи неочакван дар от стража на гостите Давид де Хеа. Аржентинецът стреля с десния крак от 19 метра и топката мина под плонжа на испанския вратар. Вторият гол укроти темпото и последваха сравнително спокойни минути. Следващата по-остра ситуация дойде чак в 40-ата минута, когато Рашфорд центрира опасно по земя, но бранител на барселонския тим стигна първи до топката. В добавеното време на първото полувреме Меси направи компилация от финтове, изведе Жорди Алба, който центрира ниско към далечната греда, там Сержи Роберто насочи топката към вратата, но кълбото срещна гърдите на Де Хеа.

Две минути след началото на втората част каталунците пропуснаха да реализират ново попадение. Домакините развиха бърза атака отляво, Луис Суарес центрира в наказателното поле, където непокритият Меси шутира, топката се отклони от крак на бранител и излезе в корнер. Играчите на Солскяер се изтеглиха по-напред и дадоха възможност на своя съперник за скоростни атаки. Така в 61-ата Коутиньо имаше достатъчно свобода, можеше да подаде вдясно, но избра да шутира от 22 метра. Бразилецът завъртя топката по фамозен начин към горния ляв ъгъл на Де Хеа, който нямаше как да противодейства – 3:0. При головата си радост Коутиньо запуши ушите си в отговор на изсипалите се към него множество критики не само в последните седмици, а и в последните месеци. В 90-ата резервата Алексис Санчес засече топката с глава на първа греда, но Тер Стеген някак успя да избие в корнер и да запази мрежата си. Секунди преди финала Меси можеше да завърти хеттрик, но ударът му беше спасен от Де Хеа.

 

БОЙКО БОРИСОВ ВКАРА ДВА ГОЛА И ВИТОША Е НА ФИНАЛ ПРИ ВЕТЕРАНИТЕ

Премиерът Бойко Борисов вкара два гола за победата на Витоша (Бистрица) с 5:3 над Локомотив (Пловдив) в полуфинал на държавното първенство за ветерани, информира 24chasa.bg. Така тимът за поредна година ще играе за титлата. Едно от попаденията на Борисов бе от дузпа. С два гола се отличи и бившият голмайстор на Славия Николай Божов, а веднъж се разписа Йордан Върбанов. Два гола за гостите отбеляза Явор Въндев, а третото попадение бе дело на Зрдавко Лазаров-Електричката.