ДОБРУДЖА СЕ КЛАСИРА ЗА ФИНАЛА НА ОБЛАСТНИЯ ЕТАП ЗА КУПАТА НА АФЛ

Футболистите на Добруджа се класираха за финала на областния етап от турнира за Купата на аматьорската футболна лига, след като се наложиха като гости с 3:1 над състава Спортист (Генерал Тошево).

Момчетата на Светослав Петров поведоха с попадение на Стефан Митев, който се разписа след асистенция на Александър Георгиев. Малко след това Стефан Митев прати за втори път топката в мрежата на домакините. Гостите бяха близо до трети гол, но Денис Кадир пропусна да вкара дузпа. Преди почивката Спортист върна един гол и полувремето завърши при резултат 2:1 за Добруджа. В 75-ата минута Мартин Дичев проби отляво и подаде към Галин Стоянов, който оформи крайния резултат.

Победа в първия кръг на турнира постигна и отборът на Септември (Тервел), който се наложи над Устрем (Дончево). За да стигнат до финала обаче, тервелчани трябва да се справят и със състава на Калиакра.

 

БЪЛГАРИЯ С ИЗЦЯЛО НОВ СЪСТАВ В ДЪБЛИН

Селекционерът на България Красимир Балъков ще смени почти целия състав за контролата с Ейре, информира Sportal.bg. “Лъвовете” са в Дъблин, където днес излизат в приятелска среща на “Авива Стейдиъм” срещу селекцията на Мик Маккарти. Двубоят е от 21:45 часа.

Балъков пристигна в ирландската столица с група от 24 играчи, като 11-те, които стартираха мача с Англия (0:4) на “Уембли”, имаха възстановителна тренировка. Останалите футболисти проведоха тактическо занимание, което продължи около 90 минути. Целият тим тренира вчера вечерта на “Авива Стейдиъм”. Бала и щабът му мислят да направят поне 7-8 промени в сравнение със състава, който игра срещу Англия.

Очаква се дебют да направи вратарят Христо Иванов, който до последно беше гласен за титуляр срещу Англия, както Георги Пашов и Васил Панайотов, които получиха първи повиквателни за представителния тим на България. Завърналите се в състава Георги Миланов и Георги Терзиев също се очаква да запишат първи минути под ръководството на Бала. Божидар Краев пък би трябвало да води атаката. Целта на бронзовия медалист от САЩ’94 е да даде шанс на всички повикани, за да ги види с националната фланелка и да знае на кого ще може да разчита при евентуалните баражи за Евро 2020 през март, ако “лъвовете” получат шанс да участват в тях.

 

ИРЛАНДИЯ С РЕЗЕРВИТЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ

Селекционерът на Ирландия Мик Маккарти ще даде шанс за изява на футболисти, които по-рядко попадат в състава, по време на днешната контрола с България. “Ще има промени в състава срещу България и футболистите са наясно с това. Тези, които са в групата, но не играха в последните ни пет мача, знаят, че утре ще получат своя шанс”, каза Маккарти. Той е върнал в младежкия отбор някои от своите избраници, тъй като селекцията на Ирландия до 21 години има важен мач в евроквалификациите срещу Швеция. “Младежите имат официален мач и са с предимство, тъй като нашата среща с България е само контрола”, каза Маккарти.

 

ЗАДАВАТ СЕ НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА ЛАМПАРД

Мениджърът на Челси Франк Лампард, който и без това е със силно ограничен избор по отношение на наличните кадри, по всяка вероятност ще изгуби един от твърдите си титуляри от началото на сезона. Става дума за Емерсон Палмиери, който се намираше в добра форма и бе неизменна част от стартовия състав на Лампард в мачовете досега. В неделя обаче Емерсон получи разтежение още в осмата минута на квалификацията между Финландия и Италия и бе принудително заменен.

Почти сигурно е, че при това положение той ще пропусне нелекото гостуване на Уулвърхамптън през уикенда. Това ще даде възможност на Маркос Алонсо, който бе първи избор за позицията при Антонио Конте и Маурицио Сари, да покаже качествата си и да убеди Лампард, че заслужава титулярното място отляво на отбраната на Челси.

 

НЕЙМАР ИЗМЪКНА БРАЗИЛИЯ СРЕЩУ КОЛУМБИЯ

Отборите на Бразилия и Колумбия направиха равенство 2:2 в контролна среща, играна на “Хард Рок Стейдиъм” в Маями, САЩ. Бразилия откри резултата в 19-ата минута, когато Неймар центрира от корнер и Каземиро с глава порази вратата на съперника за 1:0. В 25-ата минута обаче резултатът бе изравнен. Алекс Сандро вдигна високо крака си и изрита в гърдите Луис Муриел, а съдията посочи бялата точка. Потърпевшият изпълни наказателния удар за 1:1. В 34-ата минута колумбийците стигнаха и до обрат. Дуван Сапата изведе на скорост Муриел, който с диагонален изстрел порази за втори път вратата на Едерсон. В 58-ата минута обаче Бразилия организира атака по учебник. Филипе Коутиньо прати дълъг пас към Даниел Алвеш, който пусна успоредно към Неймар, за когото остана да засече топката във вратата за крайното 2:2.

Бразилия ще изиграе още една контрола в САЩ. След три дни кариоките ще срещнат Перу в Лос Анджелис. Колумбия също има уредена още една проверка на американска земя – срещу Венецуела в Тампа на 11 септември.

 

САМУЕЛ ЕТО’О ПРЕКРАТИ КАРИЕРАТА СИ

Самуел Ето’о прекрати състезателната си кариера. Бившият камерунски национал съобщи новината в социалните мрежи. 38-годишният Ето’о игра за Реал, Майорка, Барселона, Интер, Анжи, Челси, Евертън, Сампдория, Анталияспор, Коняспор и за последно в клуб от Катар Той е трикратен носител на трофея в Шампионска лига, трикратен шампион на Испания и веднъж на Италия.

Ето’о е рекордьор по голове за камерунския национален отбор, цветовете на който защитаваше в периода 1996 – 2014 година.

 

МЕСИ ГОТОВ ДА СЕ ЗАВЪРНЕ В НЮЕЛС ОЛД БОЙС ОЩЕ ДОГОДИНА

Настоящият сезон може да се окаже последен за Лионел Меси с екипа на Барселона, съобщи журналистът от CNN Deportes Мартин Кастиля. Според информацията 32-годишният именит аржентинец обмисля възможността да разтрогне договора си с каталунците в края на тази кампания и от следващото лято да премине в Нюелс Олд Бойс. Самият Меси неведнъж е казвал, че ще напусне Барселона единствено за да заиграе в отбора на своето детство.

В договора на Меси с Барса има клауза, според която той може едностранно да прекрати договора след края на всеки сезон.

 

ЛИВЪРПУЛ НЕ ПРЕГОВАРЯ С ВАН ДАЙК ЗА НОВ КОНТРАКТ

Информациите за подготвян нов договор на Вирджил ван Дайк не отговарят на истината, твърди Liverpool Echo. Според Mirror защитникът на Ливърпул бил получил оферта за преподписване при седмична заплата от 200 000 паунда. Това обаче не е така, категорични са от ливърпулското издание. Самият играч бил останал учуден от слуховете.

Ван Дайк има договор с клуба до 2023 г., като в него даже има опция за удължаването му с 12 месеца. Холандецът беше с водеща роля за силната игра на Ливърпул в защита през миналия сезон в Премиър лийг, когато “червените” не допуснаха гол в 21 от мачовете.

 

ЛЬОВ НЕ ОТСТЪПВА И ТЕР СТЕГЕН СЕ ИЗНЕРВИ

За пореден път селекционерът на Германия Йоахим Льов няма да даде шанс на Марк-Андре тер Стеген да пази за тима, с което само ядосва вратаря на Барселона. Наставникът обяви, че и срещу Северна Ирландия под рамката ще застане Мануел Нойер. Льов вече обеща да даде шанс на Тер Стеген в този квалификационен цикъл, но не го е направил. Резервата вече изрази разочарованието си. “Вижда се, че това малко ме изнервя. Даваш всичко от себе си и не си на мястото, където трябва да бъдеш. Аз съм подредил своите приоритети. Искам да съм успешен и голямата ми цел е да бъде първи избор на вратата за моята страна. Но не на всяка цена. Футболът е едно нещо, но човещината е по-важна. Искам да мога да се погледна в огледалото и да кажа, че съм се трудил и съм постигнал всичко по честен начин”, коментира Тер Стеген.

В петък Бундестимът загуби с 2:4 от Холандия, което увеличи критиките към Льов. Отборът заема второ място в групата си – на 3 точки от лидера Северна Ирландия.