ФУТБОЛНА ПАНОРАМА: ДОБРУДЖА ПРИЕМА СТОЛИЧНИТЕ „ЖЕЛЕЗНИЧАРИ” ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ; УАН-БИСАКА ОТПАДНА ОТ СЪСТАВА НА АНГЛИЯ ЗА МАЧА С БЪЛГАРИЯ; ЛЮПКО ПЕТРОВИЧ РЕАБИЛИТИРА РУБЕН ПИНТО, УМУВА ЗА БОДУРОВ; БЪЛГАРИЯ СЕ ОТКАЗА ОТ ФИНАЛИТЕ В ЕВРО ЛИГАТА ПО ПЛАЖЕН ФУТБОЛ; БАРСА И НЕЙМАР ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ СЪДЯТ; ДЖОРДЖО КИЕЛИНИ НЯМА ДА ИГРАЕ В СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА; АЛЕКСИС САНЧЕС НЕ СЪЖАЛЯВА ЗА ТРАНСФЕРА СИ В МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД; КРИСТИАНО БЕШЕ ИЗБРАН ЗА НАЙ-ДОБЪР ПОРТУГАЛСКИ ФУТБОЛИСТ ЗА 10-И ПЪТ; СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ НА ИСПАНИЯ ГОТОВ ДА ОТСТЪПИ МЯСТОТО СИ НА ЛУИС ЕНРИКЕ; СЕРДЖИУ БУШ НЕ СПИРА ДА БЕЛЕЖИ В РУМЪНИЯ

0
1101

 

ДОБРУДЖА ПРИЕМА СТОЛИЧНИТЕ „ЖЕЛЕЗНИЧАРИ” ЗА КУПАТА НА БЪЛГАРИЯ

Футболистите на Добруджа ще играят днес със състава на столичния Локомотив в среща от втория предварителен кръг на турнира за Купата на България. Мачът е на стадион „Дружба” от 16.00 часа.  Победителите в тази фаза на надпреварата се излъчват в една среща. При равенство в редовното време ще се играят продължения, а при ново реми ще се пристъпи към изпълнение на дузпи. Днешният двубой в Добрич ще определи кой ще се класира за 1/16-финалите, в които се включват и отборите от Първа лига.

Срещата ще бъде ръководена от съдийска бригада от Велико Търново. Главен арбитър ще е Георги Гинчев, а асистенти – Ивайло Атанасов и Илиян Капарашев. Четвърти съдия е Калоян Цветков от Варна, а делегат на БФС – Тихомир Боболов. Добрата новина от лагера на Добруджа е, че в отбора няма наказани или контузени състезатели и всички участват пълноценно в тренировките.

В края на седмицата момчетата на треньора Светослав Петров ще имат още една официална среща. В неделя от 17.00 часа те ще гостуват на Спортист (Генерал Тошево) за мач от първия кръг на областния етап на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. В състезанието ще участват още три отбора от Добричка област – Калиакра (Каварна), Септември (Тервел) и Устрем (Дончево).

 

УАН-БИСАКА ОТПАДНА ОТ СЪСТАВА НА АНГЛИЯ ЗА МАЧА С БЪЛГАРИЯ

Десният бек на Манчестър Юнайтед Аарън Уан-Бисака беше освободен от състава на Англия за мачовете с България и Косово от евроквалификациите, съобщиха от Футболната асоциация. Причината е негова контузия в гърба. За 21-годишния играч това беше първа повиквателна за мъжкия национален отбор. На негово място няма да бъде повикан друг футболист, тъй като сред 24-мата избраници на селекционера Гарет Саутгейт попадат Трент Александър-Арнолд и Киърън Трипиър, които играят на същата позиция.

Мачът между Англия и България е на 7 септември, събота, от 19.00 часа на митичния “Уембли” в Лондон. Три дни по-късно националите ни ще имат контрола с Eйре.

Днес от 18:00 часа трима футболисти от тима ще се срещнат с медиите, а съставът заминава за Лондон с чартърен полет в 9:00 часа на 6 септември.

 

ЛЮПКО ПЕТРОВИЧ РЕАБИЛИТИРА РУБЕН ПИНТО, УМУВА ЗА БОДУРОВ

 

Португалският халф на ЦСКА-София Рубен Пинто, който бе в изгнание през последния месец, вече е реабилитиран и ще играе още в следващия мач на “червените”. Това разкри треньорът на “армейците” Люпко Петрович. “Върнах Рубен Пинто в състава, разговаряхме и се разбрахме да подобри формата си. Ще го пусна в игра в контролата с Поморие. За Николай Бодуров обаче още не съм решил”, заяви Петрович пред “Тема спорт”.

Само преди седмица Петрович бе категоричен, че за Бодуров и Пинто няма място в ЦСКА-София. “Ако зависи от мен, не бих ги върнал”, заяви сръбският специалист след мача с Дунав, завършил 1:1.

Люпко коментира и глобата си от 4000 лева, след като получи червен картон от Георги Кабаков в мача с Левски, а след това даде и интервю на пистата. “Глобата е твърде голяма. Ядосах се, защото съдията имаше слаби отсъждания и допусна грешки”, коментира Петрович.

Той говори и за извършените на почивката смени на Петър Занев и Тиаго Родригес. “Тиаго значи много за отбора и има право на слаб мач. Занев също не показа най-доброто от себе си, но той имаше грип преди дербито. Направих грешка, че го пуснах, но всеки футболист има желание да играе. За щастие, реакцията на почивката даде резултат и не загубихме мача”, заявява още сърбинът.

БЪЛГАРИЯ СЕ ОТКАЗА ОТ ФИНАЛИТЕ В ЕВРО ЛИГАТА ПО ПЛАЖЕН ФУТБОЛ

Националният отбор на България няма да вземе участие в Суперфинала на Дивизия „Б” на ЕВРО лигата по плажен футбол. Това бе окончателно потвърдено и на официалната страница www.beachsoccer.com, където се уточнява, че причината за отказа ни са административни причини, а на мястото ни отива тимът на Естония, информира sportal.bg. Родните „лъвове“ спечелиха визи за турнира, след като завършиха втори в предварителна група 1 на надпреварата. “Трикольорите” ни победиха Дания с 4:3 и Норвегия с 5:1 и отстъпиха на Грузия с 3:4. Със спечелените точки и след като се изиграха останалите три групи в турнира, стана окончателно ясно, че България е сред тимовете, които тази седмица – от 5 до 8 септември в португалското градче Фигуера да Фоз, трябваше да спорят за място в елита на Европа.

За Суперфинала бе изтеглен жребий, а България попадна в една група с Азербаджан, Чехия и Румъния, като по програма „лъвовете“ трябваше да се изправят днес срещу азерите 14:45 българско време.

Припомняме, че поради натоварения календар в плажния футбол бе взето решение България да участва единствено в ЕВРО лигата и тимът бе спрян от Световните квалификации и Световните плажни игри. През април бе отказана покана за най-силния турнир на закрито.

БАРСА И НЕЙМАР ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ СЪДЯТ

Старата любов между Барселона и Неймар като че ли отново пламна, но в крайна сметка клубът не успя да си върне футболиста от Пари Сен Жермен. Дни след последния провал в преговорите двете страни отново трябва да се настройват за битка помежду си. Вчера беше определен час за поредното заседание по делото, което Неймар води срещу каталунския клуб, съобщава AS. То ще се състои на 27 септември от 10:00 часа испанско време в Барселона.

Неймар и баща му съдят “блаугранас” за неполучен бонус от 26 млн. евро, на което пък клубът отговаря с финансови претенции за 75 млн. евро заради пропуснати ползи. Претенциите на бразилеца са за сума, която по договор трябваше да му бъде преведена като бонус при подписването на последния му договор с клуба. Няколко месеца след като парафира новия си контракт, през лятото на 2017 г. Ней премина в ПСЖ. От ‘Камп Ноу” отказаха да му изплатят въпросните 26 млн. евро с мотива, че договорните взаимоотношения между двете страна си били прекратени заради неговото изрично желание да напусне в посока Франция. Тогава Барса не даде разрешение за трансфер, но ПСЖ активира откупната му клауза от 222 млн. евро. Шампионите на Ла Лига отговориха с иск за 75 млн. евро от Неймар. На толкова те изчислиха пропуснатите си ползи от това, че футболистът е избягал.

 

ДЖОРДЖО КИЕЛИНИ НЯМА ДА ИГРАЕ В СЛЕДВАЩИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦА

Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини няма да играе в следващите шест месеца, след като претърпя операция на дясното коляно заради скъсани кръстни връзки. 35-годишният централен бранител получи тежката травма на тренировка в петък, ден преди дербито с Наполи, което Ювентус спечели с 4:3. От Ювентус определиха хирургическата интервенция като напълно успешна и изразиха очакване Киелини да се завърне в игра около четвъртфиналите на Шампионската лига, стига клубът да достигне до тях.

 

АЛЕКСИС САНЧЕС НЕ СЪЖАЛЯВА ЗА ТРАНСФЕРА СИ В МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Нападателят Алексис Санчес не съжалява за решението си да премине в Манчестър Юнайтед. Той се присъедини към тима през януари 2018 г., но така и не успя да впечатли с изявите си там. През този сезон 30-годишният чилиец ще играе като преотстъпен в Интер. “Много съм щастлив, че преминах в Манчестър Юнайтед. Винаги съм го казвал. Това е клубът, кой е спечелил най-много в Англия. Когато отидох в Арсенал, беше фантастично. Бях щастлив там, но в този момент в Юнайтед се развиваха и купуваха играчи, за да спечелят нещо. Исках да се присъединя към тях и да спечеля всичко. Не съжалявам, че отидох там. Мисля, че съм щастлив, когато играя за националния отбор. В Манчестър Юнайтед също бях щастлив, но винаги казвах на приятелите си: “Искам да играя”. Ако ми бяха позволили да играя, щях да дам най-доброто от себе си. Понякога играех 60 минути, а в следващия мач не ме пускаха – не знаех защо. Смятам, че се справих добре на „Копа Америка”. От треньора зависеше това, че не играх в предсезонните контроли. Трябва него да питате за това, не мен”, коментира Санчес пред BBC.

КРИСТИАНО БЕШЕ ИЗБРАН ЗА НАЙ-ДОБЪР ПОРТУГАЛСКИ ФУТБОЛИСТ ЗА 10-И ПЪТ

Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо спечели приза за най-добър португалски футболист за 2019 година. Така той спечели наградата за рекорден десети път. От 2007-а насам само два пъти нападателят не е печелил този приз – през 2010-а той отиде при Шимао, а през 2014-а – при Пепе. “Този свят е толкова забързан със социалните медии и пресата, лудост е. Беше невероятно сложна година в личен план. Не позволявайте на никого да ви повлече надолу”, коментира Роналдо при получаването на наградата.

Другите номинирани за отличието бяха Жоао Феликс, Бернардо Силва, Рубен Невеш и Бруно Фернандеш.

 

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ НА ИСПАНИЯ ГОТОВ ДА ОТСТЪПИ МЯСТОТО СИ НА ЛУИС ЕНРИКЕ

Новият селекционер на Испания Роберт Морено изрази готовност веднага да отстъпи поста на предшественика си Луис Енрике, на когото през юни му се наложи да напусне по спешност. Както е известно, бившият наставник на Барселона трябваше да се оттегли, за да е близо до болната си от рак на костите дъщеря Ксана. За съжаление обаче 9-годишната Ксана почина преди дни. Преди Морено беше в щаба на Лучо и го замести в тежкия момент. “Ако един ден Луис пожелае да се завърне, то аз веднага ще се оттегля”, обеща Морено. “Седмицата беше много трудна. Ще се опитаме да донесем някаква малка радост в този тежък момент. Това е единственото нещо, което в момента можем да сторим”, обясни селекционерът преди двубоите на Испания от европейските квалификации. Днес “ла роха” гостува на Румъния, а в неделя приема Фарьорските о-ви.

СЕРДЖИУ БУШ НЕ СПИРА ДА БЕЛЕЖИ В РУМЪНИЯ

Само преди няколко месеца Серджиу Буш се раздели с Левски. Нападателят изигра 59 мача за “сините” и отбеляза 16 гола във всички турнири, а през лятото подписа с Газ Метан. От началото на сезона 26-годишният футболист е голмайстор на тима от Румъния и вече предизвика сериозен интерес към себе си. Той има 5 гола в 8 мача.

Добрите му игри веднага привлякоха вниманието на боса на ФКСБ Джиджи Бекали, който е отправил предложение за 500 000 евро към Газ Метан за правата на Буш. От клуба обаче са отрязали мераците на тима от Букурещ. В Газ Метан смятат, че Буш ще продължи с добрите игри, а през зимата ще могат да го продадат за доста по-висока сума.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  3. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  4. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  5. БЪЛГАРИТЕ
  6. РИБОЛОВ
  7. ГЮВЕЧ
  8. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  9. България – Китай 中国保加利
  10. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  11. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  13. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА