ФИНАНСОВО-СТОПАНСКА ГИМНАЗИЯ ПРОТЕСТИРА ЗАРАДИ СЪКРАТЕНА ПАРАЛЕЛКА

0
1419


На заседанието на Областната комисия по заетост, което се проведе на 21 февруари и на което се одобри план-приемът за училищата в Добричка област, беше оповестено, че във Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски” ще бъде закрита паралелката „Данъчна и митническа администрация”. Шефът на РУО Жоро Тошков аргументира предложението с „липса на реализация на кадрите на трудовия пазар“, след завършване на съответната специалност. Нещо повече – присъстващите членове на комисията и журналисти останаха в впечатление, ве от ръководството на ФСГ те са оспорили закриването на па

Учителите от ФСГ „Васил Левски“ – Добрич оповестиха петиция до Министъра на образованието, Комисията по образование в НС, Началника на РУО-Добрич и Кмета на Добрич.

Те заявяват, че не са съгласни със съкращаването на приема в 8 клас с една паралелка специалност „Митническа и данъчна администрация“ за учебната 2019/2020 година.

В петицията се подчертава, че гимназията е с успешни и реализирани ученици, доказали своя авторитет и традиции през своята 70-годишна история.

„Ние отказваме категорично да приемем решението на РУО-Добрич и Областната комисия по заетост нашата гимназия да бъде задължена да намали своя прием на 3 паралелки. С това решение ще бъде нарушено правото на избор на учениците и родителите за бъдещото им професионално развитие и реализация и ще се създаде предпоставка за умишлено поставяне в критична ситуация на нашата институция.

Заявяваме, че подобно решение е взето безотговорно и пагубно за образованието в област Добрич. Затова ние…..ще му се противопоставим с всички законни форми на протест“, се казва в петицията.

Следват подписите на 32 преподаватели от учебното заведение.

Приканват се гражданите, които са съгласни с петицията, да я подкрепят на https://www.peticiq.com/fsg

На заседанието на Областната комисия по заетост, което се проведе на 21 февруари, стана ясно, че във Финансово – стопанската гимназия „Васил Левски” в Добрич се предлага  да бъде премахната една паралелка „Данъчна и митническа администрация” заради липса на реализация на кадрите на трудовия пазар. 

s18 ПЕТИЦИЯТА

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  10. 10.  БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. 11.  България – Китай 中国保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST