У НАС – НАКРАТКО

0
1018

 

ДВАМА НАЧАЛНИЦИ ОТ СЛУЖБА „Военна информация” са обвинени за престъпление по служба заради издаването на стотици разрешения за достъп до секретна информация в нарушение на закона. Става дума за бригаден генерал Светослав Даскалов (ръководил структурата от април 2016 г. до 21 май т.г.) и бригаден генерал Пламен Ангелов (който е в момента на поста). След проверка на ДАНС е започнало разследване, което е установило, че от април 2016 г. до началото на май т.г. са били издадени 504 разрешения за достъп до информация, класифицирана като държавна тайна с ниво на класификация „Секретно“ и „Строго секретно“ в нарушение на Закона за защита на класифицираната информация.

СЛЕД ВЧЕРАШНИЯ КОНГРЕС на ГЕРБ синият кмет на Плевен Георг Спартански, областният координатор на партията депутатът Владислав Николов, чийто глас в парламента не сме чували, и новоизбраният общински лидер Петя Василева сигурно сън не ги хваща. В Плевен ще се “реже до дъно”, обяви Борисов пред съпартийците си, стоварвайки гнева си върху местната структура и ръководството на града. Другите двама представители на региона в Народното събрание от ГЕРБ са Пламен Петров и Ралица Добрева – и те от групата на мълчаливците в законодателния храм. Гневът на Борисов като нищо може да застигне и тях.

БЪЛГАРИНЪТ МОЖЕ ДА ПОСТИГА УСПЕХИ на световно ниво и то в различни области. Това каза президентът Румен Радев в словото си по време на церемонията по връчване на висши държавни отличия на четирима изтъкнати българи – спортният деятел Христо Меранзов, журналиста и мореплавател Дончо Папазов, проф. д-р Цекомир Воденичаров и о. р. генерал-майор Александър Александров, предаде Агенция „Фокус“.

С ОБЕЩАНИЯ ЗА 2000 ЕВРО месечна заплата организаторите на разбитата най-голяма нелегална фабрика за цигари у нас са привлекли украинските работници. Повечето чужденци са от Донецк, където месечното възнаграждение е около 150 долара. Поради тази причина 7-те украинци и един молдовец се съгласили да работят в разбитата манифактура в село Труд. Сред обвиняемите има и четирима българи, отговаряли за логистиката и охраната на цеха. Според разследващи босът на цигарената фабрика се казва Антон и в момента се издирва с европейска заповед за арест. Организаторите се подготвяли скоро да пуснат и втора поточна линия с много по-голям капацитет от първата, която за час правела по 200 стека. Издирваният като бос на нелегалното производство е задържан за същото престъпление още през 2011 г., тогава обаче се е измъкнал само с условна присъда.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST