У НАС – НАКРАТКО

0
1237

 

ПРЕДСТОИ СЪЗДАВАНЕТО на онлайн платформа за поръчки на занаятчийски продукти от двете страни на река Дунав. Идеята е част от трансграничния проект “Fair Deal”, а целта е да се обхванат около 5000 занаятчии от България и Румъния. Вчера във Велико Търново беше открит базар с участието на занаятчии от двете страни на Дунав. В 38 открити павилиона те продаваха ръчно изработени дрехи, сувенири, бижута, стоки за бита, изделия на приложното изкуство. Очаква се “Fair Deal” да бъде отворена за поръчки след около 4 месеца, а регистрацията на занаятчиите в нея ще е безплатно. Стойността на проекта е около 800 хиляди лева.

ОТПЕЧАТАН Е ПЪТЕВОДИТЕЛ с веломаршрути по поречието на река Дунав. Пътеводителят е дело на “Дунав-Ултра” и се разпространява безплатно. Включва 13 съвета за пътуване с велосипед по Дунава на българска територия. Според пътеводителя това са общо 732 километра до Черно море – от Куделин до Дуранкулак. В пътеводителя има информация за стоте, според “Дунав Ултра”, забележителности в страната, календар за събитията в населени места по поречието на реката, места за настаняване,традиции и фолклор, подробна пътна карта.

ПРОКУРАТУРАТА НЕ МОЖЕ ДА УКРИВА информация за това кога и на чии разноски български прокурори са били на командировки в Русия. Това постанови Административният съд в София във връзка с мълчалив отказ на държавното обвинение да отговори на запитване на “Дневник” по процедурата за достъп до обществена информация. В заявлението си журналистите искат данни за посещенията на български обвинители в Русия през периода 2012 -2019 година – дати, участници, тема и на чии разноски е била командировката. Заявлението е изпратено на 12 март.

ЗАМИСЛЯМ СЕ ДА НАПРАВЯ СВОЕ ШОУ. Все още обмислям дали да се казва “Шоуто на Веско” или “Шоуто на Марешки”. Това заяви зам.-председателят на НС и лидер на “Воля” Веселин Марешки пред БНТ. По думите му имал интерес в часовия диапазон от 22:30 до 23:30. “Интересен ми е медийният бизнес и ако успея да намеря добър екип, бих се захванал с всяко предизвикателство”, подчерта Марешки. Изборите трябва да бъдат мажоритарни, категоричен е Веселин Марешки.

ЕМИЛ КОШЛУКОВ беше избран за генерален директор на БНТ. За него гласуваха трима от петимата членове на СЕМ. Двама от членовете на СЕМ гласуваха за Сашо Йовков. Досега Кошлуков беше временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ след отстраняването на Константин Каменаров.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

ʜɪʟᴅᴇ-ᴏsʟᴀɴᴅ