У НАС – НАКРАТКО

0
1225

 

ЛИДЕРЪТ НА ПЕС Сергей Станишев каза пред журналисти, че за предстояща коалиция с АБВ трябва да се помисли.”Аз не съм виждал какво точно предлагат от АБВ, но с тях човек винаги трябва да има едно наум, защото нека не забравяме, че точно на европейските избори те отцепиха гласове от БСП, демотивираха много хора и три месеца по-късно влязоха в управление с ГЕРБ”. Това каза Станишев в отговор на въпрос как ще коментира заявлението на председателя на АБВ Румен Петков, който призова за широка коалиция на предстоящите избори.Филип Попов, секретар на парламентарната група на “БСП за България”, коментира по същата тема, че е хубаво човек да се връща към корените си.

В ПЛЕВЕНСКИЯ ПАРК “Кайлъка” археолози проучват следи от крепост с кула, която е била висока над 4 метра. През изминалото археологическо лято е продължила работата на специалистите в района на този интересен обект, разположен при така наречената Попска скала, която се намира между двата язовира в защитената местност.
Това е късноантична и средновековна крепост, поясниха археолози от музея в Плевен.

ПЕТИМА ДУШИ са ранени, един е починал след циганско меле в кюстендилско заведение вчера сутринта. Скандалът е възникнал между две групи. Ранените са с нож и с други остри предмети, уточниха от полицията. Чути са и изстрели, твърдят хора, живеещи в района.Убитият мъж е 35-годишен, не е криминално проявен и не е от цигански  произход. По непотвърдена информация мъжът е бил случаен свидетел на мелето, а не участник в него. Той е бил намушкан многократно с нож в областта на сърцето и е издъхнал на централната улица “Цар Освободител”. Жителите на Кюстендил се готвят за протест след клането.

ЕДИН И СЪЩ ЛОКОМОТИВ е водил и взривилия се влак в Хитрино, и товарната композиция, която дерайлира тази сутрин в района на Централна гара- Пловдив. Това стана ясно от изявлението на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов. Няма изтичане на газ, няма пострадали, каза още той. Пробите за наркотици и алкохол на тримата машинисти, които нямат травматични увреждания и вече се разпитват, са отрицателни.Управителят на “Булмаркетрейлкарго” Петър Ганев посочи като първоначална своя версия за инцидента счупване на езика на стрелката, насочваща влака при влизането му в гарата.